Πυροβολισμοί έξω από το Κογκρέσο – Τραυματίας αστυνομικός

550_334_266047

Τα γραφεία του Καπιτωλίου τις Ηνωμένες Πολιτείες έκλεισαν για αρκετή ώρα καθώς ακούστηκαν πυροβολισμοί στον εξωτερικό χώρο του Κογκρέσου. Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν στη 2η Οδό και στη Λεωφόρο Συντάγματος και πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας αστυνομικός. Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

Το CNN μεταδίδει ότι ύποπτη για τους πυροβολισμούς είναι μια γυναίκα, η οποία έφτασε στο σημείο με αυτοκίνητο, ενώ την κυνηγούσαν περιπολικά. Η γυναίκα έχει χτυπηθεί μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, ενώ στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένα μικρό παιδί, το οποίο δεν έχει τραυματιστεί. Δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί η κατάασταση της υγείας της γυναίκας. 

Στο σημείο βρέθηκαν ασθενοφόρα τα οποία μετέφεραν τους τραυματίες στα νοσοκομεία προκειμένου να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιστατικό ξεκίνησε έξω από τον Λευκό Οίκο, πριν συνεχιστεί έξω από το Καπιτώλιο. Η γυναίκα πυροβόλησε προς το μέρος του κτιρίου, ενώ οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην περιοχή έχουν μεταφερθεί από τους αστυνομικούς σε ασφαλές σημείο. 

Λίγη ώρα αργότερα, άρθηκε από τις Αρχές η απόφαση για κλείδωμα του κτιρίου του Καπιτωλίου και επετράπη στους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα να εξέλθουν. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πριν τους πυροβολισμούς είδαν ένα μαύρο αυτοκίνητο να τρέχει προς το σημείο, με τρία – τέσσερα περιπολικά της αστυνομίας να το ακολουθούν. 

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα. Οι αρχές δεν πιστεύουν ότι το επεισόδιο σχετίζεται καθ” οιονδήποτε τρόπο με την τρομοκρατία.



Real.gr -