ΜΕΓΑΛΟΙ ΑΝΤΡΕΣ, ΔΥΝΑΤΑ ΠΟΤΑ! Πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα βρίσκεται (και) ένα αγαπημένο ποτό!

merkel_phone1382785654

Ο λαός λέει πως «πίσω από έναν επιτυχημένο άντρα βρίσκεται μια γυναίκα». Και δεν έχει άδικο (ο λαός), καθώς η Ιστορία το έχει αποδείξει αυτό ουκ ολίγες φορές – Περικλής (ο αρχαίος καλέ), Κώστας Σημίτης,… Γιώργος Λιάγκας.

Ωστόσο, για κάποιους επιτυχημένους άντρες η επιτυχία κρύβεται και κάπου αλλού. Στο ποτό. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι επιτυχημένοι άντρες έχουν το αγαπημένο τους «φίλο» τα βράδια – ορισμένοι από αυτούς και το πρωί. Και από την ώρα που το απόλυτο αρσενικό της ζωής μας, ο James Bond, έχει το αγαπημένο του ποτό, ποιοι είμαστε εμείς που θα πάμε κόντρα σε αυτή την παράδοση;

Δες τι έπιναν (ή τι πίνουν) οι διάσημοι που έγραψαν την δική τους ιστορία.

Oscar Wilde: Πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που το χρησιμοποίησαν σαν μέσο για να ξεφύγει το μυαλό τους, να πάνε τη σκέψη τους παραπέρα, να δουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Ένας από αυτούς ήταν και ο Oscar Wilde, ο οποίος βρήκε στο αψέντι την απάντηση στο δημιουργικό του σκάλωμα.

Νίκος Καζαντζάκης: Μπορεί να ήταν πολυταξιδευμένος αλλά είχε πάντοτε ρακή από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.

Ανδρέας Παπανδρέου: Ήταν μεγάλος fan του ουίσκι. Στα πρώτα-τραπέζια-πίστα που τραγουδούσε η Ρίτα φέρεται να προτιμούσε το Johnnie Walker!

Κωνσταντίνος Καραμανλής: Το αγαπημένο ποτό του ήταν το κρασί, ενώ έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στο κόκκινο κρασί Οινάρι, της Πάτρας.

Ernest Hemingway: Από τους συγγραφείς που είναι το ίδιο γνωστός, τόσο για έργα του, όσο για την αγάπη του για το ποτό. Ωστόσο ο Hemingway είχε αδυναμία σε ένα κοκτέιλ, το mojito. Και ιδιαίτερα αυτό που έφτιαχνε το La Bodeguita del Medio, το μέρος που εμπνεύστηκε και «γέννησε» το mojito το 1942.

Αλέκος Αλεξανδράκης: Ως γνήσιος μπον βιβέρ του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, ο Αλεξανδράκης είχε και το αγαπημένο του ποτό. Και αυτό δεν ήταν άλλο από το ουίσκι.

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Τις στιγμές της χαλάρωσής του, ο μεγάλος ηθοποιός ήθελε ένα ποτηράκι ουίσκι.

Charles Bukowski: Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις είναι να προσπαθήσεις να ανακαλύψεις το αγαπημένο ποτό του Bukowski. Είναι γνωστό ότι ο περιθωριακός συγγραφέας έπινε τα πάντα και σε μεγάλες ποσότητες. Ωστόσο οι ειδικοί λένε πως είχε μια αδυναμία στο σφηνάκι ουίσκι και στη μπύρα. Τώρα ξεχωριστά ή ως υποβρύχιο δεν ξέρουμε!

Δημήτρης Χορν: Σύμφωνα με τα βιβλία που έχουν γραφτεί για αυτόν τον μεγάλο ηθοποιό, ήταν ένας περίερ

γος άνθρωπος. Όμως δεν έλεγε όχι σε ένα ποτήρι ουίσκι όταν βρισκόταν με φίλους.

Μάνος Λοΐζος: Αγαπημένο του ποτό ήταν το ροζέ Ματέους (πορτογαλικό σαμπανιζέ κρασί). Το λέει και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

http://provocateur.gr/