Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΕΥΕΙ ΣΕ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ! 50 Xρόνια Σκλάβοι του Χρέους που διογκώνεται!

ceb8ceb1cebbceb5ceb9ceb1-cf87cebfcf85cebdcf84ceb1-1

Ο διαμελισμός της χώρας εξαιτίας του χρέους της βρίσκεται προ των πυλών. Τίποτε λιγότερο. Με κρατιστές στις κυβερνήσεις οι οποίοι αρνούνται να κάνουν μεταρρυθμίσεις, η επιλογή της επιμήκυνσης του χρέους που μας επιβάλλουν οι δανειστές οδηγεί στον διαμελισμό της χώρας.

Το πελατειακό κράτος δολοφονεί κάθε νέα επιχείρηση με τα χαράτσια και την εκδικητική φορολόγηση. Μόνο εάν εξαλειφθούν από την πολιτική ζωή του τόπου οι διεφθαρμένοι πολιτικοί της μεταπολίτευσης θα έλθει θα μπορεί να γίνει διαχειρίσιμο το χρέος. Διαφορετικά είμαστε ξοφλημένοι.
Την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους με επιμήκυνση στην διάρκεια αποπληρωμής, από τα 30 στα 50 χρόνια, και με μείωση επιτοκίων, προετοιμάζουν οι Ευρωπαίοι, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters που επικαλείται ανώνυμη ευρωπαϊκή πηγή.

Στο σχετικό δημοσίευμα σημειώνεται ότι η Ελλάδα επέστρεψε στις αγορές με μια επιτυχημένη αλλά και «προστατευμένη» έκδοση, για πρώτη φορά από την διάσωσή της το 2010, η χώρα ωστόσο δεν είναι ακόμα σε θέση να χρηματοδοτηθεί μόνη της, ενώ το ΔΝΤ εκτιμά ότι ενδέχεται να χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης.

Ένας από τους λόγους που η έκδοση κύλησε τόσο ομαλά, αναφέρει το Reuters, είναι το γεγονός ότι οι επενδυτές σε μεγάλο βαθμό περιμένουν ότι θα υπάρξουν κινήσεις ανακούφισης του ελληνικού χρέους.

Ο Alessandro Giansanti, αναλυτής της ING στο Άμστερνταμ δηλώνει στο Reuters ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη τιμολογηθεί σε μεγάλο βαθμό, και μάλιστα η αγορά αναμένει σύντομα αναβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας. Σε δεύτερο στάδιο, η αγορά περιμένει επίσης μια ονομαστική μείωση του χρέους, χωρίς συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, μέσα στα επόμενα χρόνια, προσθέτει ο ίδιος.

Το αν οι προσδοκίες αυτές θα επαληθευτούν, θα γίνει ξεκάθαρο αργότερα εντός του έτους, αναφέρει το Reuters.

Από την πλευρά της η Elena Daly, επικεφαλής της EM Consult στο Παρίσι, σχολιάζει ότι μια τέτοιου είδους αναδιάρθρωση του χρέους του δημοσίου τομέα (σ.σ. επιμήκυνση και μείωση επιτοκίων) «συμβαίνει ήδη σιωπηρά». Η ίδια εξηγεί πως αυτό δίνει περιθώρια για νέο δανεισμό από τον ιδιωτικό τομέα, χωρίς να υπάρχει ο φόβος του ανταγωνισμού με τον επίσημο τομέα, όταν έρθει η ώρα της αποπληρωμής.  http://kourdistoportocali.com/