Μας λένε ότι…

ceb8ceb1cebbceb5ceb9ceb1-cf87cebfcf85cebdcf84ceb1-1

Έχω αρχίσει να ανησυχώ για την ψυχική μου υγεία.

Έχω αρχίσει να ανησυχώ για την ικανότητά μου να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο και ότι συμβαίνει γύρω μου.

Δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τόσο μεγάλο κενό, τόσο μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα όσα ακούγονται από επίσημα χείλη και σε όσα εγώ αισθάνομαι και βλέπω.

Νοιώθω τόσο άσχημα που δεν μπορώ να μοιραστώ την χαρά και τον ενθουσιασμό από τις προεκλογικές επιτυχίες του Πρωθυπουργού αλλά και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Νοιώθω ειλικρινά άσχημα κάθε φορά που τους βλέπω στην τηλεόραση να αναγκάζομαι να αλλάζω κανάλι.

Βλέπεις οι γεμάτες αισιοδοξία ιαχές τους, μου φέρνουν ποιό πολύ προς παραμιλητό και σε κάποιες περιπτώσεις δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ρυπαίνουν την σκέψη μου.

Ηχορύπανση, στα αυτιά, στην καρδιά, στην ψυχή.

Έχουμε λέει πρωτογενές πλεόνασμα, βγήκαμε στις αγορές, αλλά βλέπω την Αθήνα να έχει μεταμορφωθεί σε έρημη πόλη περιμένοντας να υποδεχθεί την Υψηλότητά της, Καγκελάριο της Γερμανίας.

Σε κάποιους δρόμους μάλιστα απαγορεύτηκε ακόμα και η κυκλοφορία πεζών.

Όλη η Αθήνα, όλη η Ελλάδα κλεισμένη στα σπίτια της, με ανοιχτές τις τηλεοράσεις περιμένοντας να δει την Καγκελάριο να περπατά στο δάσος με τον Πρωθυπουργό δίπλα της.

Και μίλησε ο Πρωθυπουργός για την βοήθεια που περιμένουμε, που ελπίζουμε να έλθει, που θέλουμε να ελπίζουμε ότι θα έλθει, που δεν μπορεί κάποια στιγμή δεν μπορεί θα έλθει, από τους φίλους, εταίρους, δανειστές, σωτήρες, Γερμανούς.

Αλλά δεν θα πρέπει να πιέζουμε και πολύ, όπως είπε ο Αντιπρόεδρος, γιατί μπορεί οι ευεργέτες μας να θεωρήσουν αυτήν την επιμονή μας επιθετική πράξη.

Το τόνισε αυτό ο κ. Αντιπρόεδρος. Όχι επιθετικές πράξεις.

Και περιμένουμε την βοήθεια.

Αλλά γιατί εμένα μου θυμίζει την βοήθεια που οι Αμερικανοί έδωσαν στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν μετά φυσικά από την επιβολή της Δημοκρατίας των Όπλων;

Γιατί ενώ όλοι μιλάνε για νίκη, για κανονικότητα εγώ νοιώθω ηττημένος και βαθύτατα ταπεινωμένος;

Γιατί νοιώθω ότι αφού βάφτισαν το κρέας ψάρι, έχουν την απαίτηση να συνεχίζω να πιστεύω πως είναι ευσεβείς;

Γιατί τους αφήνω να στοιχειώνουν την ζωή μου τα όνειρά μου με την βλασφημία τους;

© HeadWaiter.