Το ολυμπιακό άθλημα της πτώσης από τα σύννεφα

ceb8ceb1cebbceb5ceb9ceb1-cf87cebfcf85cebdcf84ceb1-1

Ζούμε την εποχή όπου οι Έλληνες επιδίδονται, με αξιώσεις ολυμπιακών επιδόσεων όμως, στο άθλημα της πτώσης από τα σύννεφα. Μες το δράμα τους, αντιμετωπίζουν με αμέτρητη έκπληξη κάθε γεγονός που τρώνε στο κεφάλι, μαζί και κάθε σκανδαλώδη αποκάλυψη που τους συγκλονίζει καθησυχαστικά.

Σε αυτή, λοιπόν, την εποχή της εκπληκτικής έκπληξης όλων για όλα, δεν θα μπορούσε να μην διεκδικήσει τρόπαιο στο σύγχρονο αυτό άθλημα της Πτώσης από τα Σύννεφα ένας μεγάλος και ιστορικός σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός. Έχει ήδη δυνατό ποδόσφαιρο, έχει δυνατό μπάσκετ, έχει δυνατό βόλεϊ, έχει δυνατό πόλο, έχει δυνατή ιστιοπλοΐα, έχει… έχει… Απέκτησε επιτέλους και ομάδα Πτώσης από τα Σύννεφα.

Κι έτσι, διαβάζω διάφορους, αρθρογράφους, επιστολογράφους κ.α. που εξεπλάγησαν με το ολυμπιακό ψηφοδέλτιο και την υποψηφιότητα του Αντιπροέδρου του Ολυμπιακού για το Δήμο Πειραιά. Τους διαβάζω να γράφουν ότι η ανάμιξη του Ολυμπιακού με την πολιτική σπάει την παράδοση των αποστάσεων που διέπει το Σύλλογο. Τους διαβάζω μάλιστα να απορούν εντελώς ιδιαίτερα που αυτή η πρώτη και πρωτοφανής ανάμιξη του Ολυμπιακού με την πολιτική γίνεται με κάθοδο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και τους διαβάζω να απορούν και να εκπλήσσονται γενικώς με διάφορα τέτοια πολλά, που θα έπρεπε, λέει, να μας ενώνουν στο όνομα του Ολυμπιακού και όχι να μας χωρίζουν.

Με τόση έκπληξη και απορία είναι βέβαιο ότι η ομάδα πάει ολοταχώς για το πρωτάθλημα στην Πτώση από τα Σύννεφα.

Με την ευκαιρία, να πούμε και δυο λόγια για την Ιστορία του Ολυμπιακού:

Ο μεγαλύτερος από τους αδελφούς Ανδριανόπουλους που ίδρυσαν μαζί τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Ανδριανόπουλος, ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού ο ίδιος, εξελέγη Δήμαρχος Πειραιά και στη συνέχεια έγινε βουλευτής και υπουργός. Παραμένει μέχρι σήμερα ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που υπουργοποιήθηκε ποτέ.

Μια γενιά αργότερα, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, επειδή ακριβώς έφερε το επώνυμο Ανδριανόπουλος, εξελέγη και αυτός Δήμαρχος Πειραιά, αφού είχε ήδη επανειλημμένα εκλεγεί βουλευτής και επανειλημμένα διατελέσει υπουργός. Τώρα στηρίζει το πρωτοφανές αυτό εγχείρημα του Ολυμπιακού.

Λέω «πρωτοφανές», διότι, όπως καταλαβαίνετε, μετά από αυτά δικαιολογείται κάθε έκπληξη.

Α! Μην ξεχάσω… Ακριβώς στο όνομα αυτής της περίφημης παράδοσης του Ολυμπιακού να κρατάει αποστάσεις από την πολιτική, ο Ολυμπιακός είχε επιλέξει να μην εκδώσει ανακοίνωση για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μολονότι όφειλε, αν μη τι άλλο λόγω των διεθνών συμβάσεων και υποχρεώσεων του. Και στο όνομα αυτής της παράδοσης η αχαρακτήριστη αυτή επιλογή του έγινε, παρακαλώ, κατανοητή!.. Ναι…

Αυτά τα ολίγα για το θέμα προς το παρόν, και τα ξαναλέμε –με τη διευκρίνιση ότι είμαι Πειραιώτης και Ολυμπιακός πριν από τα γεννοφάσκια μου.   sotosblog