ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ένα «ισχυρό χαρτί» στα χέρια του Δ. Αβραμόπουλου!

clinton_5

Ποιο είναι το πολύτιμο χαρτί το οποίο «εξαργυρώνει» σήμερα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και γίνεται Επίτροπος της χώρας μας στην Κομισιόν;

Το ακριβό χαρτί στέλνει τον υπουργό Άμυνας στη μεταλλική καρδιά της Ευρώπης και παρά την επιθυμία Γιούνκερ, που σαφώς ήταν η επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη, φαίνεται πως στήριξη του συγκεκριμένου λόμπι δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να δρομολογηθούν άλλες εξελίξεις.

Ο Γερμανικός παράγοντας, οι Ευρωπαϊστές και η γραμμή της φιλελεύθερης τάσης στην Ευρωπαϊκή οικογένεια είχαν ταυτιστεί με την υποψηφιότητα Μπακογιάννη , όμως υπήρξε μία παράμετρος για την οποία ο Σαμαράς δεν μπορούσε να κάνει πίσω…

Καλά πληροφορημένες πηγές μεταφέρουν στη στήλη πως ήταν αδύνατον να κάνει δεύτερη φορά πίσω ο Πρωθυπουργός για λογαριασμό του Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο δημοφιλής υπουργός Άμυνας ανήκει στη μικρή ελίτ των πολιτικών που «παίρνουν πανεύκολα ότι θέλουν»!!

Παρά όμως αυτό το ισχυρό χαρτί που έχει στη διάθεση του ο Αβραμό –όπως είναι περισσότερο γνωστός στην πολιτική πιάτσα, έκανε πίσω όταν του προτάθηκε το Άμυνας και όταν ο Ε. Βενιζέλος ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών –αν και ήταν κάτι πέραν των …συμφωνηθέντων!!….

Ο Αβραμόπουλος στην τότε χρονική στιγμή επιθυμούσε το υπουργείο Εξωτερικών –αλλά οι δεσμεύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου και η τοποθέτηση του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης στο θώκο του Εξωτερικών στέρησαν απ τον Αβραμόπουλο το συγκεκριμένο υπουργείο.

Αυτή τη φορά το «χαρτί» τηρήθηκε στο ακέραιο!! Η ΓΡΑΠΤΗ συμφωνία ΤΗΡΗΘΗΚΕ με θρησκευτική ευλάβεια. Παρόντες σε αυτήν και 4 επιφανείς επιχειρηματίες. Απ τον χώρο των ΜΜΕ, των εκδόσεων, των βιομηχανιών. Ήταν στο πνεύμα: «Παίρνω ο,τι θέλω εκτός απ το θώκο της Πρωθυπουργίας. Ο,τι ζητήσω….». Γι αυτό και δεν μπορούσε να του αρνηθεί ο Σαμαράς , αφού ο Αβραμόπουλος σε αντιστάθμισμα αυτού του ισχυρού συμφωνητικού , στήριξε όσο κανείς άλλος τον Α. Σαμαρά στην επικράτησή του για την αρχηγία στη Ν.Δ.

Σήμερα, ο Αβραμόπουλος θεωρείται η ενδεδειγμένη λύση για τη θέση του Επιτρόπου μας στην Κομισιόν. «Γλυτώνει απ τα δύσκολα-λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά- κι επανέρχεται στην κεντρική πολιτική σκηνή όταν αποφασίσει ακόμα και διακόπτοντας τη θητεία του στην Κομισιόν προκειμένου να αναλάβει αλλά υψηλότερα αξιώματα….».

Το πολύτιμο χαρτί λοιπόν του Αβραμό, είναι χαρτί στην κυριολεξία!! Είναι συμφωνητικό κύρους, για παίκτες δυνατούς που δεν επαναπαύονται με προφορικές συμφωνίες…. Βλέπετε, η Πρωθυπουργία δεν είναι ένα σπορ για δεσποινίδες…  hellasforce