Η πληρωμένη προπαγάνδα της μεγαλύτερης «πόρνης» του Τύπου για την κατάρριψη του Μπόινγκ

kipros_1

Οι αυτονομιστές του Ντόνετσκ παρέδωσαν στις αρχές της Μαλαισίας τα μαύρα κουτιά από το αεροσκάφος των Μαλαισιανών αερογραμμών, γεγονός που αποδεικνύει ότι εκείνοι που κατηγορούνται από την Ουάσιγκτον και τις πόρνες της ενημέρωσης δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν και να κρύψουν!

Πόσο να κόστισε στη CIA το συγκεκριμένο παραπλανητικό άρθρο του περιοδικού New Republic; Μάλλον πολλά…

Στη δεκαετία του 1960 υπήρξε στο Λονδίνο ένα αξιοπρεπές, υψηλού επιπέδου περιοδικό, το Encounter. Επικεφαλής ήταν ένας διακεκριμένος αρχισυντάκτης, ενώ εξίσου αξιόλογοι ήταν και οι συντάκτες του περιοδικού. Κανένας δεν είχε καταλάβει ότι το Encounter βρισκόταν στην υπηρεσία της CIA κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Το New Republic παρουσιάζεται ως ένα ερευνητικό περιοδικό, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι.

Το άρθρο που υπογράφει η Julia Ioffe είναι μια συλλογή από ανοησίες, μια συρραφή από κείμενα ιστοσελίδων, μερικές από τις οποίες είναι κατευθυνόμενες και ελεγχόμενες από την CIA.

Όλα αυτά η Ioffe τα παρουσιάζει ως δήθεν αναφορές από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, δίνοντας σκόπιμα μια εντελώς ψευδή εικόνα του τι μεταδίδουν οι Ρώσοι δημοσιογράφοι για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους. Φυσικά δεν το κάνει κατά λάθος!

Ως άτομο που πάντα δίνει προσοχή στο τι μεταδίδουν τα ρωσικά κανάλια, αλλά και έχοντας δώσει δεκάδες συνεντεύξεις σε Ρώσους δημοσιογράφους, ποτέ μου δεν άκουσα και δεν διάβασα τις ανοησίες της Ioffe, αυτές τις δήθεν ρώσικες αναφορές.

Αυτό που μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης είναι οι εκκλήσεις του Προέδρου Πούτιν για μία αντικειμενική και ανεξάρτητη έρευνα υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας. Αυτό που μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ είναι οι δορυφορικές φωτογραφίες των πυραύλων της Ουκρανίας, τύπου Buk, που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή όπου κατερρίφθη το αεροσκάφος της Malaysia Airlines.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τα αιτήματα της ρωσικής κυβέρνησης προς την Ουάσιγκτον, να δημοσιοποιήσεις τις δικές της δορυφορικές εικόνες από την περιοχή του αεροπορικού δυστυχήματος.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν επίσης τη διαδρομή του ουκρανικού μαχητικού αεροσκάφους που προσέγγισε το μαλαισιανό αεροπλάνο λίγο πριν την κατάρριψή του.

Ωστόσο, αυτά που μεταδίδουν τα δυτικά ΜΜΕ είναι αβάσιμες κατηγορίες και διαστρεβλωμένα ρεπορτάζ από δημοσιογράφους, όπως η Julia Ioffe.

Η Ioffe αναμεταδίδει δήθεν τα όσα αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ενώ στην πραγματικότητα περιγράφει τα γεγονότα όπως οι δυτικές «πόρνες» της ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η ίδια.

«Ο χώρος των ρωσικών ΜΜΕ έχει γίνει τόσο ομοιόμορφος, που οι ανεξάρτητες φωνές πτοούνται και περιθωριοποιούνται. Δεν υπάρχει πλέον αντίλογος. Και όπου δεν υπάρχει αντίλογος, εάν κάτι επαναλαμβάνεται συνέχεια, τότε γίνεται η αλήθεια», έχει δηλώσει η Julia Ioffe.

Μόνο που αυτά που λέει ισχύουν αντίστροφα! Περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο τον ρόλο που επιτελούν οι «πόρνες» της ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και το New Republic.

Paul Craig Roberts (Αναπληρωτής γραμματέας του Θησαυροφυλακίου των ΗΠΑ επί διακυβέρνησης Reagan – Δημοσιογράφος και εκδότης διαφόρων οικονομικών εφημερίδων και περιοδικών, μεταξύ αυτών και η Wall Street Journal)  hellasforce