Μια εικόνα για την Παλαιστίνη. Το αγόρι που παλεύει για να σηκωθεί

432246-d49ea6393065
Το μικρό αγόρι γεμάτο αίματα, παλεύει να σηκωθεί από το ράντζο του νοσοκομείου, ενώ ένας νοσηλευτής προσπαθεί να τον ηρεμήσει. Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου λήφθηκε στο νοσοκομείο Al-Shifa στην πόλη της Γάζα.

Ποιο είναι το αγόρι και τι του συνέβη; Ο Παλαιστίνιος γιατρός Belal Dabour που είχε βάρδια την περασμένη Πέμπτη έρχεται να ρίξει φως στην ιστορία της φωτογραφίας.

«Γύρω στις 3 π.μ., περίπου οκτώ ή εννέα θύματα έφτασαν στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης όλα με τη μία. Ο τελευταίοι που εισήλθαν ήταν τέσσερα αδέλφια – δύο εκ των οποίων μικρά παιδιά, περίπου τριών ετών, με σχετικά επιφανειακά τραύματα».

«Στη συνέχεια ήρθε το μεγαλύτερο από τα τέσσερα αδέλφια, ένα αγόρι στις αρχές της εφηβείας του. Το κεφάλι και το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με αίμα και πίεζε ένα πανί στο κεφάλι του για να σταματήσει την αιμορραγία. Η προσοχή του όμως ήταν στραμμένη αλλού:»Σώστε το μικρό αδελφό μου!» ούρλιαζε.

Finally out | The boy who clung to the paramedic: the story behind the photo http://electronicintifada.net/content/boy-who-clung-paramedic-story-behind-photo/13604 … via @intifada

«Λίγο μετά μπήκε μέσα το τελευταίο αγόρι της παραπάνω φωτογραφίας. Το κουβάλησε ένας νοσηλευτής στη μονάδα εντατικής θεραπείας δίπλα ακριβώς από τα επείγοντα. Εκείνος επέμενε κλαίγοντας «Θέλω τον πατέρα μου, φέρτε μου τον πατέρα μου!».

Ο Dabour, είπε το αγόρι ήταν ένα «τυχερό» παρά το ότι τα τραύματά του ήταν σοβαρά: «Υπήρχε μια πληγή στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού του η οποία θα μπορούσε να είναι κάταγμα κρανίου και ένα μεγάλο κομμάτι από οβίδα σφηνωμένο στο λαιμό του. Ένα άλλο κομμάτι της οβίδας είχε διεισδύσει στο στήθος του και ένα τρίτο είχε χτυπήσει την κοιλιά του.»

«Υπήρχαν πολλά μικρότερα τραύματα σε όλο το σώμα του. Οι γιατροί έπρεπε να λάβουν άμεσα μέτρα για να Δεν ήξερα πώς το έκαναν αλλά ένιωσα ευγνώμων για το θείο έλεος που τους δόθηκε. Ο αδελφός τους με τα πιο σοβαρά τραύματα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιβιώσει, αλλά με πολλά σημάδια και μια δύσκολη περίοδο ανάρρωσης, τόσο σωματική όσο και ψυχολογική. Οι απώλειες εκείνο το βράδυ ήταν πάρα πολλές για να συγκρατήσω το όνομα αυτού του αγοριού ή για μάθω αν τελικά συνάντησε τον πατέρα του ή τι απέγινε η υπόλοιπη οικογένειά του. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως εκατοντάδες παιδιά σαν και αυτό έχουν υποστεί παρόμοιους ή και χειρότερους τραυματισμούς και πως όσο γράφω αυτές εδώ τις λέξεις 80 παιδιά έχουν πεθάνει από τις ανελέητες επιθέσεις του Ισραήλ.»

πηγή news.com

432246-d49ea6393065