Έλληνες παντού

pitsirikos-logo
Εγραψε:    Πιτσιρίκο γεια σου! Είμαι και εγώ από αυτούς που έφυγαν από αυτή την «αναθεματισμένη» χώρα και τώρα διαβιώ στην Γηραιά Αλβιώνα. Πέρυσι στα 49 μου αποφάσισα ότι δεν πάει άλλο και την κοπάνησα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ θα μου πεις.

Σιχάθηκα (πάντα σιχαινόμουν) όλους αυτούς που το παίζουν Ελληναράδες και δεν έχουν ανοίξει στη ζωή τους ποτέ ένα βιβλίο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας να ξεστραβωθούν.

Μια χώρα που κυβερνάται από τυχοδιώκτες αγράμματους ναζιστοσυμμορίτες δεν έχει καμία μα καμία τύχη.

Γι” αυτό πήρα την οικογένειά μου και τα μάτια μου και έφυγα τροχάδην, αφήνοντας πίσω τα χρέη για να ελπίσω ξανά στο Όνειρο, πρωτίστως των παιδιών μου.

Η αλήθεια είναι πως εδώ δεν ένοιωσα ούτε μια στιγμή ξένος.

Ίσως γιατί δούλευα με ξένους κάθε καλοκαίρι, ίσως γιατί εδώ δεν κοιτάνε το χρώμα σου μιας και έχει πολλά χρώματα, ίσως γιατί τελικά είναι πιο σοβαροί άνθρωποι και όχι επιφανειακοί.

Τέλος πάντων, στα γράφω αυτά γιατί διαβάζω σχεδόν κάθε μέρα και για κάποιον που την κοπάνησε από την «πατρίδα» και ποστάρει εδώ τον πόνο του.

Είπα να κάνω και εγώ το ίδιο, μιας και σε διαβάζω κάθε μέρα.

Σας εύχομαι καλό χειμώνα…και στο ξαναγράφειν.

Παναγιώτης

(Αγαπητέ Παναγιώτη, χαίρομαι που μου γράφουν οι φίλοι αναγνώστες που μετανάστευσαν στο εξωτερικό. Θέλω να ξέρω τι σκέφτονται και πώς ζουν. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η μαζική φυγή στο εξωτερικό των ανθρώπων που μπορούν να αλλάξουν την Ελλάδα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας σήμερα. Αυτός είναι και ο λόγος που ανεβάζω τα μέιλ των Ελλήνων μεταναστών στο μπλογκ. Κοιτώντας τα στατιστικά του μπλογκ, παρατηρώ πως αυξάνονται με ταχύτατους αριθμούς οι επισκέψεις από το εξωτερικό, οι οποίες πριν από 4 χρόνια ήταν λίγες. Αν συνεχιστεί η μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό με αυτούς τους ρυθμούς, το πολύ σε δυο χρόνια, οι μισοί αναγνώστες του μπλογκ -μπορεί και η πλειοψηφία- θα ζουν εκτός Ελλάδας. Είναι κάπως απίστευτο αυτό. Δεν μπορούσα να το φανταστώ πριν από 3-4 χρόνια. Όπως δεν μπορούσα να φανταστώ πως θα έφευγε σήμερα στο εξωτερικό ο πολύ ταλαντούχος Νάσος, ο άνθρωπος που έφτιαξε το μπλογκ μου. Να τον προσέχετε εκεί που ήρθε, γιατί είναι πολύ καλό παιδί. Να είστε καλά.)

pitsirikos-logo