ΣΥΡΙΖΑ μην κάνεις τίποτα

286370-wallpaper_ill67

Προβάδισμα 8 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση –η πρώτη μετά τα μπάνια του λαού- δείχνοντας μια τάση η οποία δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο, αφού η Νέα Δημοκρατία κρατάει καλά πάνω από το 15%.

Στη δημοσκόπηση που έγινε για το tvxs.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 25,8% και η ΝΔ 17,7%, ενώ στην εκτίμηση ψήφου η διαφορά εκτοξεύεται στις 10 μονάδες (ΣΥΡΙΖΑ 35%, ΝΔ 25%).

Παρότι οι δημοσκοπήσεις δεν δείχνουν και πολλά πράγματα, η συγκεκριμένη αποδεικνύει το αναμενόμενο: ότι η καλύτερη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να ρίξει την κυβέρνηση, είναι να μην κάνει τίποτα.

Το τελευταίο διάστημα βλέπαμε πολλές δηλώσεις στελεχών και μελών του κόμματος για διάφορα άσχετα με την πραγματικότητα θέματα, οι οποίες με τον έναν ή τον άλλο τρόπο απασχολούσαν διαρκώς τα ΜΜΕ.

Φυσικά, η συντριπτική πλειοψηφία του Τύπου είναι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι επειδή έχουν κάτι προσωπικό με τον Τσίπρα (δε νομίζω να έχει προλάβει να τους κάνει κάτι ο πρόεδρος του κόμματος), αλλά γιατί φοβούνται ότι αν έρθει κάποιος άλλος στην εξουσία εκτός από την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, θα χάσουν τα προνόμια τους.

Κοιτάζοντας μεμονωμένα αυτή τη διαπίστωση, μπορεί ο οποιοσδήποτε να καταλάβει πολύ εύκολα ότι αν οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ΜΜΕ φοβούνται κάποιον πολιτικό, αυτό μόνο ως καλό σημάδι μπορεί να εκληφθεί.

Φυσικά, υπάρχουν πολλοί παράγοντες -πέρα από την άποψη των καναλαρχών- για να διαμορφώσουν την εικόνα ενός πολιτικού κόμματος, όμως καλό θα είναι να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές όπου το καλό παιδί των εφημερίδων έγινε γρήγορα ο σατανάς ο ίδιος, μόλις εκείνες κατάλαβαν ότι αυτά που θέλει να κάνει δεν ταιριάζουν με τα συμφέροντά τους.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για κοροϊδία απέναντι σε όσους δηλώνουν ή αισθάνονται αριστεροί.

Εδώ πέρα πρέπει να επισημανθούν δύο βασικά κακά. Το πρώτο κακό είναι ότι στην Ελλάδα όποιος λέει ότι είναι αριστερός νομίζει πως έχει πάντα δίκιο. Το δεύτερο κακό είναι πως έχουμε τόσους καραδεξιούς του κερατά και ρατσιστές μέχρι αηδίας που το παίζουν αριστεροί, που στο τέλος πέφτουμε στη λούπα της αριστερίστικης ψυχανάλυσης για να καταλάβουμε ποιος είναι τι.

Για κάθε διαπίστωση σαν την παραπάνω δεν πρέπει ποτέ να βγάζουμε από το μυαλό ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος έχει αποδείξει πολλάκις πως δεν δείχνει καμία εμπιστοσύνη σε νέους ανθρώπους εκτός αν κατάγονται από πολιτικό τζάκι, και πως δεν θέλει να ακούει από κανέναν ότι στη ζωή του πρέπει να ζει ελεύθερος.

Μπορεί να φαίνεται απλοϊκό ή τραγικό, όμως οι άνθρωποι που κατοικούν εδώ πέρα επιβεβαιώνουν με κάθε τρόπο την άποψη ότι θέλουν να ζουν σαν δούλοι με έναν δερβέναγα πάνω από το κεφάλι τους.

Δεν γνωρίζω καθόλου τι κουβαλούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι στο μυαλό τους, αν και κατά καιρούς έχω εκφράσει πολλές επιφυλάξεις για το πόσο πραγματικά «επαναστάτες» μπορεί να είναι. Πιστεύω όμως ότι η πρακτική τού να αφήσουν τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους –δηλαδή να πάνε όλα σκατά- είναι ο μοναδικός τρόπος για να πείσουν ένα μέρος από όσους θέλουν να ζουν σαν δούλοι, πως η ελπίδα για ελευθερία ίσως και να είναι ωραίο πράγμα.

Καλό είναι, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να κάνει με σχετικά μεγάλη επιτυχία ό,τι έκανε όλο το καλοκαίρι και να αφήσει τις υπερβολές και τις λοιπές επαναστατικές ονειρώξεις των στελεχών του για την ημέρα που βρεθεί στην κυβέρνηση.

Άλλωστε, η έκπληξη που θα διαγραφεί στα πρόσωπα όλων όσων ξέσκισαν αυτόν τον τόπο μόλις δουν πως χάνουν πραγματικά το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, θα έχει τη δική της αξία.

πολύφημος 2.0