Συναχωμένος ο Ψαριανός- Με λόξυγκα ο Δήμας

Οι 160 βουλευτές που μόλις και μετά βίας κατάφερε να συγκεντρώσει η κυβερνητική πλειοψηφία (sic) για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας προκάλεσε θλίψη σε κάθε ταλαίπωρο που βλέπει πως δεν θα βρει στην κάλπη ούτε την ψήφο του. Παρά το πλήθος συγκινητικών φωτογραφιών από τους απαρηγόρητους κυβερνητικούς βουλευτές, αδιαμφισβήτητα αυτή του Ψαριανού με το παλτό της Ραχήλ Μακρή έκλεψε την παράσταση.

Το μόνο που δεν έγραψαν οι κυβερνητικές φυλλάδες τις περασμένες εβδομάδες ήταν για εκλογή του προέδρου με 200 ψήφους. Ωστόσο, τα νούμερα έπαιζαν με νούμερα που πολλές φορές ξεπέρναγαν τις 180 ψήφους.

Παρόλα αυτά, μόλις πέντε βουλευτές εκτός των κυβερνητικών βρέθηκαν να στηρίξουν τον Σταύρο Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία, με τον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να έχει λόξυγκα μέχρι αργά το βράδυ, αφού άκουσε το όνομά του πάνω από 320 φορές.

Και καλά οι 160, ήταν απαραίτητο να αναφωνήσουν το όνομα του υποψήφιου διαδόχου του Κάρολου Παπούλια. Όμως να ακούς το όνομά σου άλλες τόσες φορές από τα χείλη του Τζαμτζή, μια αδιαθεσία θα στην φέρει. Εάν όχι αναγούλα.

Τα κυβερνητικά ρεπορτάζ λένε πως ήδη από αργά το βράδυ της Τετάρτης, κυβερνητικοί και μη βουλευτές έχουν βγει στη γύρα να μαζέψουν ψηφοφόρους, αφού οι εκλογές μοιάζουν πιο σίγουρες από ποτέ.

Κάποιοι πιο μάγκες, κατάφεραν πουρνό πουρνό το πρωί της Πέμπτης να ξεκινήσουν τον προεκλογικό τους αγώνα από τα έδρανα της βουλής. Ήδη έχει κατατεθεί τροπολογία που προβλέπει παράταση της διαθεσιμότητας και της αξιολόγησης, διορισμό “διακριθέντων αθλητών”, χάρισμα αποδοχών σε προϊσταμένους οργανικών μονάδων, και άλλα.

Και όλα αυτά, μόλις μετά την πρώτη ψηφοφορία. Έπονται η δεύτερη και η τρίτη.

Και γεφύρια θα σας φτιάξομεν μέχρι τις εκλογές.

Ωστόσο, για να επιστρέψουμε στη θλίψη που απλώθηκε εχτές το βράδυ στη βουλή και στους μουσκεμένους από τις βουτιές τους στο Ποτάμι Γρηγόρη και Πέτρο, ο δεύτερος στεναχωρήθηκε από τα σχόλια που συνόδευσαν την παραπάνω φωτογραφία.

Η υπεύθυνη αριστερά δεν επιτρέπει τέτοια σχόλια όπως αυτά που του έσουρε η Αυγή. Και μάλιστα, από τη στιγμή που η Αυγή παρεξήγησε το συγκεκριμένο καρέ.

Ο Ψαριανός δεν μύριζε το παλτό της Ραχήλ. Άλλωστε, λέγεται πως η όσφρηση του τον έχει εγκαταλείψει από καιρό. Ή την έχει εγκαταλείψει ο ίδιος.

Συναχομένος ήταν ο Γρηγόρης, και πάνω στη βιασύνη του έπιασε το παλτό της Ραχήλ. Τι να έκανε; Να τα σκούπιζε πάνω του;      http://rebeliskos.wordpress.com