Τρομάζουν μωρέ τα παλικάρια οι επενδυτές;

Η βασική κατηγορία της κυβέρνησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως διώχνει τους επενδυτές μακριά από την Ελλάδα. Τους τρομάζει και δεν έρχονται στην Ελλάδα να κάνουν. Και τι θα πει επενδύσεις; Να έρθουν στη χώρα και να ανοίξουν επιχειρήσεις. Μόνο αυτό; Αυτό, και να εκμεταλλευτούν μία από τις υπέροχες ευκαιρίες που τους προσφέρει το ΤΑΙΠΕΔ.

Παραλίες, δάση, βουνοκορφές, μεγάλα δημόσια κτίρια, ελεύθεροι δημόσιοι χώροι, και τόσα άλλα φιλόξενα αναπτυξιακά μέρη αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρίες για την κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων, grand resorts, κάθε είδους λέσχες, μεγάλα εμπορικά κέντρα, εντυπωσιακά παρκινγκ και άλλα ανωτάτου επιπέδου αναπτυξιακά έργα. Όλα στο ΤΑΙΠΕΔ.

Κάπου εδώ έρχεται ο Τσίπρας, πετάει μία-δύο μολότοφ-“εμείς θα επανεξετάσουμε τις συμβάσεις του ΤΑΙΠΕΔ” και τα βάζει όλα μπουρλότο.

Για μια στιγμή όμως…

Σύμφωνα με την κυβέρνηση όλες οι συμβάσεις με τις εταιρείες είναι νόμιμες. Και τι σημαίνει νόμιμες;

Νόμιμες θα μπορούσε να σημαίνει να ακολουθούν τους νόμους του κράτους. Και αν γίνεται, να μην τους ορίζουν.

Αλλά επειδή ζούμε σε μία παγκοσμιοποιημένη οικονομία και αυτό κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί να το παραβλέπει, νόμιμες θα μπορούσε να σημαίνει πως εντάσσονται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και δεν την καταστρατηγούν.

Εάν λοιπόν υπάρχει τέτοια νομιμότητα στις παραπάνω πράξεις, τι φόβος υπάρχει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ;

http://rebeliskos.wordpress.com