Ένα εισιτήριο

pitsirikos-logo

Πιτσιρίκο γεια σου! Aφού διαβάζω κάθε μέρα σχεδόν το μπλογκ σου εδώ στην ξενιτιά, αποφάσισα να σΕ γράψω. Πιτσιρίκο, μόλις ανακοίνωσαν τις εκλογές στην Ελλάδα, έψαχνα αεροπορικό εισιτήριο για να ασκήσω αυτό το ρημάδι το εκλογικό δικαίωμα, και με έκπληξη διαπιστώνω πως φίλοι και γνωστοί που μένουν Ελλάδα δεν θα πάνε στην κάλπη την Κυριακή γιατί «πού να τρέχουν τώρα, είναι μακριά το χωριό τους».

Δεν είναι και τίποτα αναρχικοί να πεις πως δεν ψηφίζουν από πεποίθηση. Μέχρι και αναρχικούς άκουσα πως θα πάνε να ψηφίσουν σ” αυτές τις εκλογές Πιτσιρίκο.

Άνθρωποι που υποφέρουν από τα φασιστοειδή, τρώνε σκατά καθημερινά, δεν θα πάρουν ένα τρένο-αεροπλάνο-λεωφορείο-(πλοίο -σε παρένθεση γιατί έχουμε και άστατες καιρικές συνθήκες τελευταία) για να συμβάλουν με την ψήφο τους στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Εγώ, πάντως, Πιτσιρίκο θα έρθω για μια μέρα Ελλάδα και κλάιν.

Με αυτή την ελπίδα ζω. Πως μια μέρα θα γυρίσω για πολύ και θα την κάνουμε πιο όμορφη.

Δε λέω πως οι εκλογές θα αλλάξουν τον κόσμο ή ότι θα ρθει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα κάνει όλα πουτάνα στην Ευρώπη αλλά και η ελπίδα τελευταία πεθαίνει κι ας τον δοκιμάσουμε και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Να κινηθούν λίγο τα νήματα. Να σφίξουν οι κώλοι.

Δε θα μας διώχνουν αυτοί, εμείς θα τους διώξουμε στο τέλος.

Κι αν ακόμα το 2015 δεν επιτρέπεται σε εμάς στα ξένα το δικαίωμα ψήφου, να “ναι καλά οι χαμηλού κόστους εταιρείες. Δεν θα τους περάσει.

Τ.

(Αγαπητή Τίνα, θα ήθελα να ήμουν εισιτήριο στην τσέπη σου. Τίνα, όπως έχω ξαναγράψει, σε αυτές τις εκλογές θα ερχόμουν και με τα πόδια από το εξωτερικό, για να ψηφίσω. Θα περπατούσα και πάνω στην θάλασσα. Με την ακροδεξιά του Σαμαρά στην κυβέρνηση -παρέα με τον σάπιο Βενιζέλο-, όποιος δεν ψηφίζει, είναι άξιος της μοίρας του και δεν δικαιούται να ομιλεί. Να είσαι καλά. Καλό βόλι!)      Ένα εισιτήριο

pitsirikos-logo