Η ελπίδα ήρθε

pitsirikos-logo

Πιτσιρίκο, γεια σου! Είμαι φανατική αναγνώστρια σου εδώ και χρόνια, με έχεις κάνει να γελάσω και να προβληματιστώ άπειρες φορές. Όπως και πολλοί άλλοι, έτσι κι εγώ βρίσκω τις σκέψεις μου και τα συναισθήματα μου μέσα στα γραπτά σου.

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά είσαι η φωνή ενός εθνικού συλλογικού που δεν βρίσκει διεξόδους έκφρασης αλλού.

Έχω να σου πω πόσο χαρούμενη νιώθω από το βράδυ των εκλογών. Ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ εδώ και χρόνια.

Όταν ανέλαβε ο Τσίπρας το κόμμα, είδα στο πρόσωπό του ότι έλειπε από το γηρασμένο πολιτικό σύστημα εδώ και δεκαετίες.

Και εξακολουθεί να είναι όπως τότε. Χαμογελαστός, χωρίς κόμπλεξ, χωρίς σοβαροφάνεια, με καθαρό βλέμμα, που σου μαρτυρά ότι δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν.

Έχω βρίσει άπειρα τα τελευταία χρόνια με τα ακροδεξιά σκατά που μας κυβερνούσαν και μας κρατούσαν συνεχώς πίσω αυτοί και τα αφεντικά τους.

Περιττό να σου πω ότι στην ορκωμοσία του Τσίπρα και στην επίσκεψη στο σκοπευτήριο της Καισαριανής, έκλαιγα!

Έκλαιγα που έφτασε επιτέλους η στιγμή να ορκιστεί πρωθυπουργός ένας άνθρωπος που δεν είναι γόνος καμίας γνωστής πολιτικής οικογένειας, έχει πάει σε δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο, και είναι 40 ετών.

Έκλαιγα για την υψηλού συμβολισμού κίνησή του να πάει στο Σκοπευτήριο.

Βλέπω σημάδια αλλαγής και, πέρα από τη χαρά που μου προκαλούν, νιώθω και μια γαλήνη μέσα μου για αυτό που ελπίζω ότι θα έρθει σιγά σιγά.

Θέλω να γίνουμε καλύτεροι ως κοινωνία, θέλω Δημοκρατία που να μην εξαρτάται από κανέναν καναλάρχη και από καμία κωλοφυλλάδα, και επιτέλους ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σε όλα τα επίπεδα.

Θέλω να γίνουμε καλύτεροι ως Έλληνες!

Σε φιλώ

Ευαγγελία.

Υ.Γ. Ο άντρας μου θέλει πολύ να γνωρίσει εσένα και τον Αρκά. Σας θεωρεί και τους δυο σκέτη παράνοια!

(Αγαπητή φίλη, αυτό δεν ήταν εκλογές, ήταν απελευθέρωση. Και είναι απορίας άξιον πώς και γιατί φάγαμε στη μάπα την ακροδεξιά παρέα του Σαμαρά για δυόμισι χρόνια. Φυσικά και θα γίνει καλύτερη η ελληνική κοινωνία. Χειρότερα δεν γίνεται. Γλύκας είναι ο Αλέξης, γλύκας. Θα κάνει την Ελλάδα πάλι μόδα διεθνώς. Πείτε στον άντρα σας πως είμαι πολύ βαρετός άνθρωπος και καθόλου παράνοια. Επίσης, ο Αρκάς, που μου τον είχαν δείξει μια φορά, μου φάνηκε επίσης πολύ βαρετός. Όμως, μια φορά που τον είχα δει να μιλάει στην τηλεόραση, μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρων. Την αγάπη μου. Να είστε καλά.)    Η ελπίδα ήρθε

pitsirikos-logo