Kαλαματιανή φούντα στον Τόλιο από τον Σαμαρά

images


Ενα τρίκυκλο με καλαματιανή νταφού, εκλεκτής ποιότητος, δώρο του Αντώνη Σαμαρά στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Τόλιο έστειλε το πρωί της Πρωτοχρονιάς ο Γιώργος Μουρούτης.

Ηταν μια ένδειξη ευγνωμοσύνης του Μαξίμου αλλά και της Συγγρού, οι οποίοι πιστεύουν πώς τρομάζει ο κόσμος όταν ακούει για την επιλογή της στάσης πληρωμών προς τους δανειστές από τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως υπάρχουν εκεί έξω εκατομμύρια Ελληνες οι οποίοι αισθάνονται αβοήθητοι σαν ναυαγοί του Νorman Atlantic, με τις περιουσίες και τις ζωές τους να έχουν κατασταφεί εξαιτίας του τρόπου που εφαρμόστηκαν τα Μνημόνια. Ισοπεδώθηκαν ολόκληρα λαικά στρώματα και έμεναν ανέπαφες οι κυρίαρχες συμμορίες των μαφιόζων που λυμαίνονται τη χώρα καθώς και το βαθύ πελατειακό κράτος.

Ο ναυαγός του Ν.Α. λοιπόν όταν ακούει ότι  μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε, αν χρειαστεί, να κάνει στάση πληρωμών και διαρκή δημοψηφίσματα είναι η καλύτερή του. Στο κάτω-κάτω πρέπει με κάποιο σχεδόν (αιματηρό) τρόπο να σταματήσει αυτή η μονόπατη εφαρμογή των Μνημονίων. 5 χρόνια Μνημονίων και οι ντόπιες συμμορίες είναι ανέγγιχτες. Το ίδιο και οι ολιγάρχες για τους οποίους μιλούσε ο Σόιμπλε το 2010.

Εφτασε στο σημείο η Πορτογαλία να κλείσει φυλακή πρώην πρωθυπουργό κι εμείς εδώ επιτρέπουμε στις συμμορίες και στο διεφθαρμένο πελατειακό κράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων να οργιάζει σε βάρος όλων των υπολοίπων. Οι ντόπιοι ολιγάρχες και το χυδαίο πελατειακό κράτος βρήκαν τρόπο να διατηρήσουν όλα τους τα προνόμια και το Μνημόνιο κατάντησε ο δυνάστης των αδυνάτων. Ακόμη και τον ΕΝΦΙΑ βρίσκουν τρόπο να αποφεύγουν οι κατέχοντες. Μέσα σ΄ αυτό το τοπίο των ζωντανών νεκρών το να πει ο Τόλιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει φωτιά στον αχυρώνα μάλλον σαν ευλογία ακούγεται.

Οπότε από τη Συγγρού θα πρέπει να βρουν άλλο τρωτό σημείο του ΣΥΡΙΖΑ-αυτό μάλλον δεν είναι.

Και μη νομίζετε ότι ο Τόλιος είναι καμμιά τυχαία περσόνα. Του Πανεπιστημίου Λομονόσοφ-εδώ που φοίτησε και ο πολύς Σωκράτης Κόκκαλης-είναι απόφοιτος. Είναι επίσης Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών (Ph.D.) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας με θέμα διατριβής:«Συγκέντρωση κεφαλαίου. Βιομηχανικοί όμιλοι και Βιομηχανική Πολιτική».

Δεν τα λέμε εμείς αυτά το βιογραφικό του τα λέει>

Ο Γιάννης Τόλιος γεννήθηκε στη Λαμπεία Ηλείας 1.1.1947. Είναι παντρεμένος με την Παρασκευή Αϊβαλιωτέλη και έχει δύο παιδιά, τη Ρόζα και τον Άρη.
Προέρχεται κοινωνικά από πολυμελή αγροτική οικογένεια και από μικρός μπήκε στη βιοπάλη. Τελείωσε ως εργαζόμενος μαθητής 7ετές Νυχτερινό Γυμνάσιο, ως εργαζόμενος φοιτητής το Πανεπιστήμιο Πειραιά (Α.Β.Σ.Π.) και ως εργαζόμενος μεταπτυχιακός φοιτητής το Πανεπιστήμιο Λονδίνου (Berkbeck College). Με υποτροφία της σοβιετικής κυβέρνησης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας.

Σπουδές
Οικονομολόγος-ερευνητής, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου (M.Sc.) με ερευνητική εργασία «Ζητήματα μετάβασης στο σοσιαλισμό».
Μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας, με ερευνητική εργασία «Η κατανομή και ανακατανομή του εθνικού εισοδήματος στην Ελλάδα».
Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών (Ph.D.) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας με θέμα διατριβής:«Συγκέντρωση κεφαλαίου. Βιομηχανικοί όμιλοι και Βιομηχανική Πολιτική».
Μιλάει αγγλικά και ρωσικά.
Επαγγελματική Εμπειρία
Εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας-οικονομολόγος στη Δ/ση Μελετών και Προγραμματισμού της Αγροτικής Τράπεζας, στο Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών-ΚΜΕ, καθώς και ως μετακλητός υπάλληλος στην Ελληνική Βουλή.
Σήμερα εργάζεται στο «Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων» του υπουργείου Οικονομικών και είναι αποσπασμένος στη Βουλή ως ειδικός επιστήμονας, στην διάθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΝ.

Πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα
Από τη δεκαετία ’60 σε νεαρή ηλικία, παίρνει ενεργό μέρος στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του προοδευτικού και αριστερού κινήματος (Σύλλογος Νυχτερινών Μαθητών-ΣΕΜΜΕ, κίνημα 15% για την παιδεία, κίνημα 114 για τα δημοκρατικά δικαιώματα, κά).
Το 1963 εντάσσεται στη Δ.Ν.Λαμπράκη και το 1967 στην ΕΔΑ. Στην περίοδο της χούντας, συμμετέχει ενεργά στον αντιδικτατορικό κίνημα μέσα από τις γραμμές του Πατριωτικού Αντιδικτατορικού Μετώπου-ΠΑΜ, της σπουδαστικής οργάνωσης Αντι-ΕΦΕΕ και σε συνέχεια της ΚΝΕ και του ΚΚΕ. Για τη δράση του συλλαμβάνεται, βασανίζεται και φυλακίζεται.
Μετά τη μεταπολίτευση γίνεται δραστήριο στέλεχος του ΚΚΕ. Πρωτοστατεί στη δημιουργία της «Δημοκρατικής Ένωσης Επιστημόνων Βρετανίας» (ΔΕΕΒ) και στη συγκρότηση της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Υπαλλήλων Αγροτικής Τράπεζας».
Μέλος του προεδρείου του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών-ΚΜΕ και υπεύθυνος του τομέα οικονομικών ερευνών.
Υπεύθυνος της Επιτροπής του ΚΚΕ σχετικά με τη διεκδίκηση της «Ολυμπιάδας ’96» στην Αθήνα. Υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΚΚΕ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής από το 13ο συνέδριο .
Συντονιστής του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής-ΣΟΠ επί ενιαίου Συνασπισμού, μέλος της Κ.Π.Ε. και υπεύθυνος Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ από το 1ο ως το 3ο Συνέδριο (βλέπε Οικονομικά).
Σήμερα, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, έχει την ευθύνη των τομέων «Αγροτικής Πολιτικής» (βλέπε αγροτικά), «Μικρο-Μεσαίων Επιχειρήσεων – ΕΒΕ» (βλέπε ΜΜΕ-ΕΒΕ) και «Δημόσιας Διοίκησης».
Έχει συμμετάσχει ως υποψήφιος σε συνδυασμούς που στήριξε ο Συνασπισμός, σε βουλευτικές και νομαρχιακές εκλογές. Έχει πάρει μέρος σε συνέδρια και ημερίδες επιστημονικών και κοινωνικών φορέων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (βλέπε συμμετοχές σε συνέδρια), καθώς και σε πολλές επιστημονικές συζητήσεις «στρογγυλά τραπέζια», τηλεοπτικούς διαλόγους και ραδιοφωνικές παρεμβάσεις.
Υπήρξε επί χρόνια μέλος της Σ.τ.Α του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-ΟΕΕ και μέλος της επιστημονικής επιτροπής (βλέπε δράση στο ΟΕΕ).
Συμμετέχει ενεργά στο «Workshop» των Ευρωπαίων Οικονομολόγων για μια «Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη» (βλέπε ευρωπαίοι οικονομολόγοι).
Είναι στέλεχος του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ (βλέπε Κοινωνικό Φόρουμ), με ειδικότερο τομέα δράσης τα οικονομικά και αγροτικά ζητήματα, καθώς επίσης στο κίνημα κατά των «μεταλλαγμένων» τροφίμων (Πανελλαδικό Δίκτυο-ΒΙΟ.ΖΩ.).

Συγγραφική δραστηριότητα
Είναι συγγραφέας βιβλίων (βλέπε βιβλία), πολλών άρθρων και μελετών σε επίκαιρα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα (βλέπε αρθρογραφία και μελέτες) .

http://kourdistoportocali.com/post/40470/tolios