Μια κίνηση ρουά ματ

SavedPicture-201521022565.jpg

Αγαπητέ Πιτσιρίκο, θα ήθελα την άποψή σου· δημόσια ή ιδιωτικά, ό,τι θες! Η κυβέρνηση αύριο πάλι θα φάει ξύλο. Θα αναγκαστεί ή να κάνει μεγαλειώδη κωλοτούμπα ή να προετοιμαστεί για δραχμή! Γιατί;

Οι Γερμανοί πρέπει να πείσουν την κοινή τους γνώμη για ποσοτική χαλάρωση κι αναπτυξιακά μέτρα στην Ευρώπη και δεν μπορούν να το κάνουν αν δε μας πετάξουν έξω πρώτα για παραδειγματισμό.

Γι” αυτό και θα επιμείνουν, αφού πρώτα μας σταμπάρουν ως «ειδική περίπτωση».

Επί 2 βδομάδες, η προπαγάνδα που πέφτει στα ΜΜΕ στη Γερμανία δεν έχει προηγούμενο.

Εμείς, από την άλλη, αν φεύγαμε από το ευρώ τώρα, μόνο χάρη θα τους κάναμε.

Αλλά υπάρχει μία ακόμα κίνηση που μπορεί να κάνει ο Τσίπρας:

Να προκηρύξει πάλι εκλογές με σκεπτικό ότι:

1) Υπό τις παρούσες συνθήκες και μέσα στο Ευρώ δεν έχει νόημα να κυβερνήσει, αφού δεν έχει κανένα περιθώριο να ψηφίζει νόμους.

2) Δεν έχει εντολή να φύγει από το Ευρώ, που θα του επέτρεπε κάτι τέτοιο.

ΆΡΑ: να κάνει τη χάρη στους Γερμανούς και να ξαναφέρει το Σαμαρά να τους πλακώσει στις πίπες, όπως είχες γράψει κι εσύ.

Και τότε τι θα κάνουν αυτοί; Αν αποτύχει και πάλι ο Σαμαράς (σίγουρο), θα ξεφτιλιστούν και αυτοί και οι Ευρώπη και θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιωμένος.

Κι έτσι θα πρέπει να κάνουν πολύ μεγαλύτερες παραχωρήσεις στη χώρα απ” ό,τι παραδέχονται.

Αλλά το κυριότερο: Αν ο Τσίπρας προκηρύξει εκλογές, θα έχει αποδείξει με τρόπο που κανείς πια μα κανείς στην Ευρώπη δε θα μπορεί να αρνηθεί ότι ΔΕΝ υπάρχει πια δημοκρατία ούτε για τα μάτια του κόσμου.

Και δεν θα μπορεί να κάνει ούτε ποσοτική χαλάρωση ούτε τίποτα, γιατί κανείς στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας δε θα το δεχτεί όσο είμαστε εμείς ακόμα μέσα!

Μετά από αυτό, η διάλυση της Ευρώπης από Λεπέν και co. είναι απλώς θέμα χρόνου.

Αν ο Τσίπρας είναι παίχτης, να δώσει μια στο τραπέζι και να φύγει.

Θα είναι ο πολιτικός με τη μεγαλύτερη συμβολή στην ιστορία της Ευρώπης μόλις με ένα μήνα εξουσίας!

Π.

(Αγαπητέ φίλε, δεν τρώει ξύλο η ελληνική κυβέρνηση. Αυτός που τρώει ξύλο είναι η δημοκρατία στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και βέβαια, το περισσότερο ξύλο θα το φάει στο τέλος πάλι η Γερμανία, που δεν λέει να βάλει μυαλό. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη διαλυθεί. Το μόνο που την κρατάει «ενωμένη» είναι το ευρώ, το οποίο απέτυχε παταγωδώς αλλά τώρα δεν ξέρουν πώς να το ξεφορτωθούν. Όσο για τις εκλογές, δεν είναι δυνατόν να έρθει ξανά ο Σαμαράς. Αν ο Τσίπρας κάνει εκλογές τώρα, θα πάρει 60%. Οι λαοί δεν αυτοκτονούν. Να είστε καλά.)

Μια κίνηση ρουά ματ

pitsirikos-logo