Εχει τέλος η μαλακία;

Aristotelis_Onasis

Tόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Νίκος Παππάς γνωρίζουν πώς δεν έχουν το δικαίωμα από την Ιστορία να αποτελέσουν «αριστερή παρένθεση» ή να βγάλουν την χώρα από το Ευρώ-κάνοντας ζάπλουτα συγκεκριμένο κομμάτι του μηντιακού υποκόσμου που τούς «υποστηρίζει».

Ο συγκεκριμένος μηντιακός υπόκοσμος έχοντας βγάλει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού έχει αγκαλιάσει τον Αλέξη Τσίπρα και οδηγεί τον πρωθυπουργό και την πρώτη κυβέρνηση στης Αριστεράς στην Κόλαση της Ιστορίας.

Ο συγκεκριμένος μηντιακός υπόκοσμος και οι αχυράνθρωποί του αποτελούν αυτή την στιγμή τον κυβερνητικό μηχανισμό «προπαγάνδας» της δικής τους επιβίωσης.

Κανείς Ελληνας πολίτης δεν διαφωνεί στο να ελεγχθούν από τα αρμόδια όργανα του κράτους ο Χαρδούβελης, ο Λαλιώτης, η Βάσω Παπανδρέου, ο Σημίτης, όλοι οι Ελληνες πολίτες.

Δεν έχει όμως το δικαίωμα η κυβέρνηση, στην οποία εκατομμύρια εξαθλιωμένοι πολίτες επένδυσαν τις ελπίδς τους να κάνει επικοινωνιακό παιγνίδι μοιράζοντας φειγ βολαν τις έρευνες (;) του ΣΔΟΕ οι οποίες στο τέλος εάν αποδειχθούν μια φούσκα θα προκαλέσουν ένα κύμα οργής και απογοήτευσης με δυσανάλογες επιπτώσεις σε βάρος του Μαξίμου από τα συγκυριακά επικοινωνιακά οφέλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς έχουν μόλις λίγες ώρες για να κάνουν την στροφή πριν «καταλήξει» η Ελλάδα στα χέρια τους.

Η αίσθηση ότι και οι δύο το έχουν συνειδητοποιήσει είναι η μόνη μας ελπίδα για την αποφυγή του μοιραίου.

To έχουν συνειδητοποιήσει γιατί σύμφωνα με τη  γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Σουλτς απεκάλυψε στους συντάκτες της ότι ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται επειγόντως χρήματα!!!

Την ίδια ώρα το σημερινό ΒΗΜΑ σε ρεπορτάζ του αναφέρει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας για πρώτη φορά από το 1981 κλείνουν και την στρόφιγγα του ΕΣΠΑ-στερώντας τουλάχιστο 25 δις (από τα οποία τα 20 θα πήγαιναν σε γνωστά και μη σεσημασμένα λαμόγια) από την εληνική οικονομία. Μέσα σ΄αυτό το οικονομικό και πολιτικό θρίλερ έρχεται το δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να μιλήσει για κούρεμα των καταθέσεων αλά Κύπρος.

Μπορεί η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός να αντέξουν το γερμανικό κι όχι μόνο blitzkrieg ή θα εξαναγκασθούν να εγκαταλείψουν άρον-άρον την εξουσία προκαλώντας θανατηφόρο χτύπημα στην ελληνική αριστερά;

Σ΄ αυτή την περίπτωση θα έχουμε την πρώτη κυβέρνηση η οποία θάχει καταφέρει το «επίτευγμα» να μην περάσει ούτε ένα Νομοσχέδιο στη Βουλή σχεδόν δύο μήνες από την ανάληψη της εξουσίας.

Κι αν για μια συμφωνία με τους εταίρους αντιλαμβανόμαστε την δυσκολία του εγχειρήματος, πως να καταπιείς το γεγονός ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να βρει αντικαταστάτη του Ζερβού της ΔΕΗ που έχει παραιτηθεί (;) δυο και πλέον εβδομάδες τώρα ή να στείλει σπίτι του τον πρώην ταμία του ΠΑΣΟΚ και διοικητή του ΙΚΑ Σπυρόπουλο (πρώην συνδικαλιστή του ΟΤΕ-όπως και ο υπουργός Στρατούλης), ο οποίος στήνει στις ουρές του Αουσβιτς-ΙΚΑ Καλλιθέας από τις 4 τα ξημερώματα τους ασφαλισμένους (!) του Οργανισμού.

Και σαν να μην έφτανε αυτό μάς πασάρουν και χυδαίες αυξήσεις στους λογαριασμούς του ρεύματος.

Εχει τέλος η μαλακία;

Πρέπει να είναι ένας πρωθυπουργός ηγέτης μεγέθους Τσώρτσιλ για να βρει αντικαταστάτη του Ζερβού της ΔΕΗ και του Σπυρόπουλου του ΙΚΑ;

Οι μήπως οι αρμόδιοι πολιτικοί προιστάμενοί τους (Λαφαζάνης και Στρατούλης) έχουν εξαρτήσεις από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και δεν τολμούν να τους αντικαταστήσουν;

Αλλά ο Λαφαζάνης δεν είναι εκείνος που οραματίζεται την επιστροφή στην δραχμή;

Διαθέτει τουλάχιστο σχέδιο για την επιστροφή στη δραχμή ο κ. Λαφαζάνης;

Ή μήπως το σχέδιό του εξαντλείται στο να δώσει εντολή να τυπωθούν δραχμούλες στην Μεσογείων για να τις φορτώσει στη συνέχεια σε τριαξονικές νταλίκες (σχετική φωτό πάνω) και να τις στείλει δώρο στους σεσημασμένους μηντιάρχες και άλλους σαρδανάπαλους επιχειρηματίες που στηρίζουν το σενάριο της εξόδου από το ευρώ έχοντας τα εκατομμύριά τους (σε ευρώ) σε ασφαλείς παραδείσους.

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Παππάς έχουν ελάχιστες ώρες στην διάθεσή τους να αντιδράσουν ώστε να μην δώσουν την χαρά στον Αδωνη Γεωργιάδη να κάνει το πάρτυ της ζωή του σε βάρος της Αριστεράς.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουν-τις επόμενες κιόλας ώρες-να πάψουν την κα Παναρίτη από τον ρόλο της επικεφαλής της διαπραγμάτευσης και να την στείλουν σπίτι της να πλύνει κάνα πιάτο.

Η Ελενα Παναρίτη-ανακάλυψη του εφυούς Παπανδρέου-παραπαίμπει στους ρόλους της αγαπημένης Ρένας Βλαχοπούλου. Ειδικά όσα είπε στο Deree με τις τηλεοπτικές κάμερες να την σημαδεύουν αποδεικνύουν την επικινδυνότητα της ασχετοσύνης της.

Eξίσου επικίνδυνος είναι και ο μπάρμπα Αλέκος Φλαμπουράρης-αυτός ο «Λάμπρος Κωνσταντάρας» του Μαξίμου ο οποίος ισχυρίζεται ότι θα πληρώσει τους δανειστές με αέρα!

Η Παναρίτη και ο Φλαμπουράρης θα μπορούσαν να πρωταγωνιστούν σε ταινίες της Φίνος Φιλμ εάν δεν επρόκειτο για ένα πολιτικό-οικονομικό θρίλερ στο οποίο «συμμετέχουν» 11 εκατομμύρια Ελληνες.

Πάμε παρακάτω.

Οπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει με μια μαγική κίνηση να βγάλει από το κάδρο τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος σήκωσε μεγάλο βάρος στους ώμους του δέχθηκε απίστευτο πόλεμο εντός και εκτός Ελλάδας (έκανε και τα σνθρώπινα λάθη του) αλλά τώρα είναι η ώρα να κάνει ένα βήμα πίσω.

Θα πρέπει να υπάρξει μια αναδιάταξη δυνάμεων στο οικονομικό επιτελείο-χωρίς να αποκεφαλισθεί ο σημερινός υπουργός αν και δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες ο Αλέξης Τσίπρας να οδηγηθεί στην καρατόμησή του, δεχόμενες τεράστιες πιέσεις από τους γερμανούς.

Ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ξαναδεί με προσοχή και το υπουργείο Εξωτερικών όπως επίσης και την «φιλική σχέση» με την ρώσικη αρκούδα-μια σχέση η οποία ιστορικά δεν ήταν προς όφελος της Ελλάδας.

Ενα ακόμη τρωτό σημείο του Μαξίμου είναι η επικοινωνία του.

Οι διαρροές φειγ βολάν του ΣΔΟΕ-μέθοδοι που είχαν χρησιμοποιήσει όλες σχεδόν οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης-αποκαλύπτουν μια εικόνα πνιγμένου που πασχίζει να πιαστεί από τα μαλλιά του.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να φωνάξει επειγόντως στο Μαξίμου τον Κώστα Βαξεβάνη και να του αναθέσει την επικοινωνία του νέου κυβερνητικού σχήματος.

Εάν ο Τσίπρας και ο Παππάς δεν πάρουν πρωτοβουλίες σήμερα κιόλας είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούν «βιαίως» μέσα από μια οικονομική ασφυξία σε παράδοση της εξουσίας με απρόβλεπτες συνέπειες για τον ελληνικό λαό και την αριστερά. Ηδη έχουν αναζωπυρωθεί τα σενάρια για Παπαδήμους και αλλα τραβεστί σχήματα.

Ο Τσίπρας και ο Παππάς πρέπει να επιδιώξουν το ταχύτερο συμφωνία την οποία ή θα πρέπει να την περάσουν από την Βουλή ή από την έγκριση του ελληνικού λαού αποκλειστικά μέσα από νέες εκλογές-και όχι δημοψήφισμα-που θα τους έδιναν το δικαίωμα αυτοδυναμίας η οποία θα τους επέτρεπε να σχηματίσουν κυβέρνηση χωρίς τους Λαφαζάνη-Στρατούλη και φυσικά χωρίς την Πρόεδρο Ζωή-χωρίς Χρυσή Αυγή δεν φηφίζονται νομοσχέδια-Κωνσταντοπούλου η οποία βαδίζει στα χνάρια φαιδρότητας του Κιμ Γιονγκ Ουν.    

http://kourdistoportocali.com/post/42190/max