Κύριε Τσίπρα, ο Δημήτρης λέει πως είστε σαν τους προηγούμενους

Sam Provata Psifizoyn kai meta sfaksimo

Αγαπητέ κύριε Τσίπρα, σήμερα το πρωί, ο φίλος μου ο Δημήτρης, που έχει ένα μαγαζάκι εδώ δίπλα στο σπίτι μου, μου είπε πως είστε ίδιοι με τους προηγούμενους. Ο Δημήτρης, σε αντίθεση με εμένα, σας ψήφισε.

Είπα στον Δημήτρη πως δεν θέλω να σας δικαιολογήσω αλλά θα πρέπει να σκεφτεί πως άλλαξε η κυβέρνηση αλλά δεν άλλαξε η εξουσία, και πως θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει, μετά από 40 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, αφού οι άνθρωποι των κομματικών στρατών και των ολιγαρχών έχουν πιάσει όλα τα πόστα.

Ο Δημήτρης μου είπε ακόμα πως αργείτε και πως θα μπορούσατε να έχετε κάνει κάποια πράγματα αμέσως.

Είπα στον Δημήτρη, πως, αφού ξέρατε από πριν γίνετε κυβέρνηση τι πρόκειται να αντιμετωπίσετε από το εξωτερικό και από το εσωτερικό, έπρεπε να ήσασταν προετοιμασμένοι και πως θα ήταν πολύ απλό να περάσετε αμέσως από τη Βουλή δέκα νομοσχέδια, ώστε να πάρουν μια ανάσα αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο αλλά και να νιώσουν αισιοδοξία οι υπόλοιποι. Βέβαια, σήμερα ξεκινάει στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση. Να δούμε.

Επίσης, ο Δημήτρης μου είπε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ένας από εμάς -από την άποψη πως δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός αλλά πως ό,τι πέτυχε το κατάφερε με την δική του δουλειά και τον δικό του κόπο-, οπότε ο Δημήτρης φοβάται πως ο Βαρουφάκης δεν θα μείνει για πολύ καιρό στη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Είπα στον Δημήτρη πως μάλλον τον Βαρουφάκη θα τον φάει ο Δραγασάκης, ο οποίος μου φαίνεται διαπλεκόμενος με τους ολιγάρχες, και να με συγχωρήσει ο κ. Δραγασάκης αν δεν είναι διαπλεκόμενος ή εκβιαζόμενος, αλλά έχω μάθει να λέω ό,τι σκέφτομαι.

Επίσης, συμφωνήσαμε με τον Δημήτρη πως είστε πολύ άτολμοι και δειλοί με τους ολιγάρχες και πως, αν δεν συγκρουστείτε τώρα μαζί τους -τώρα που έχετε τους πολίτες μαζί σας-, δεν πρόκειται να συγκρουστείτε ποτέ, και θα γίνετε κι εσείς σαν τους άλλους, ενώ, παράλληλα, θα έχετε αποδείξει πως οι αριστεροί είναι τα ίδια λαμόγια με τους δεξιούς.

Όταν ο Δημήτρης με ρώτησε τι θα έκανα εγώ, του είπα πως, αν ήμουν στην θέση του Τσίπρα και δεν με άφηναν οι Γερμανοί και οι ολιγάρχες να κυβερνήσω, θα δήλωνα παραίτηση και θα έλεγα στους Έλληνες και σε όλο τον κόσμο πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει δημοκρατία αλλά υπάρχει μόνο τυραννία, οπότε δεν υπάρχει λόγος να γίνονται εκλογές. Αυτή θα ήταν μια πολύ τίμια στάση.

Ο Δημήτρης συμφώνησε.

Κύριε Τσίπρα, αυτά είπαμε με τον Δημήτρη.

(Κύριε Τσίπρα, θέλω να σας πω και κάτι προσωπικό. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσετε γρήγορα τι θα κάνετε με τα κανάλια και τους καναλάρχες και αν θα κάνετε όσα λέγατε προεκλογικά. Μην το τραβήξετε πολύ καιρό. Έχω μια πρόταση με πολύ καλά χρήματα, οπότε, αν σκοπεύετε κι εσείς να γίνετε χανουμάκια των καναλαρχών, να μου το πείτε να πάω κι εγώ να δουλέψω εκεί. Κρίμα είναι να χάσω αυτά τα χρήματα γιατί μπορεί εγώ να μην τα έχω ανάγκη αλλά θα μπορέσω να βοηθήσω κάποιους φίλους μου που τα έχουν μεγάλη ανάγκη. Μια φίλη μου υπολόγισε πως αυτά τα πέντε χρόνια που αρνήθηκα να δουλέψω σε καθεστωτικά ΜΜΕ -εγώ είχα ανακαλύψει την αξιοπρέπεια πριν από εσάς και όχι μόνο στα λόγια-, «έχασα» πάνω από 250 χιλιάδες ευρώ. Βέβαια, εγώ δεν έχασα τίποτα γιατί έκανα αυτό που ήθελα, δηλαδή πορείες, διαδηλώσεις και μπάνια, αλλά οι φίλοι μου -άνεργοι ή κακοπληρωμένοι οι περισσότεροι- δεν το βλέπουν όπως εγώ. Ξέρετε, κύριε Τσίπρα, είναι πολύ ωραία φάση να κάνεις τον αριστερό επαναστάτη από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και να πληρώνεσαι ένα σκασμό λεφτά. Το κάνουν πάρα πολλοί, χωρίς να ντρέπονται. Και τα χάπατα τους πιστεύουν και τους εκτιμούν. Οπότε, αν η Πρώτη Φορά Αριστερά είναι μούφα και απάτη, γιατί να μην το κάνω κι εγώ; Να καλώ στην εκπομπή και διάφορους Συριζαίους, για να μιλάμε για την επανάσταση. Και μετά να πηγαίνουμε παρέα σε ακριβά εστιατόρια, να καπνίζουμε και πούρα Αβάνας. Ενημερώστε με λοιπόν. Ευχαριστώ.)

(Δημήτρη, τα έγραψα. Δεν έχεις παράπονο.)

Κύριε Τσίπρα, ο Δημήτρης λέει πως είστε σαν τους προηγούμενους