Τον χριστιανό και αν τον δέρνεις, την άγια Παντόφλα σου χαλάς.

Aristotelis_Onasis
Την ευκαιρία να προσκυνήσουν τις άγιες παντόφλες του γέροντα Παΐσιου θα έχουν οι πιστοί ελληνορθόδοξοι έπειτα από πρωτοβουλία κύπριου ιερέα. Οι άγιες παντόφλες είναι ανδρικές, πλαστικές με σπαρτιάτικο design και έχουν τοποθετηθεί σε ξύλινο κουτί μαζί με μια εικόνα του Παΐσιου στην οποία επιδεικνύει τις άγιες παντόφλες.
Πιστοί διαμαρτυρήθηκαν ότι οι παντόφλες είναι απομίμηση της original άγιας παντόφλας αφού από τις συγκεκριμένες δεν αναδύεται η χαρακτηριστική άγια ποδαρίλα που αναδύεται από άλλες άγιες παντόφλες που κατά καιρούς έχουν μυρίσει οι πιστοί. Η επίσημη εκκλησία από την άλλη ξεκαθαρίζει ότι η έλλειψη ποδαρίλας υποδεικνύει ότι πρόκειται για ακόμα ένα από τα πολλά θαύματα της χριστιανικής ορθόδοξης εκκλησίας και προτίθεται να το διερευνήσει.
Οι παντόφλες είναι made in China και τις είχε αγοράσει ο γέροντας σε ένα ταξίδι του στην Κίνα όταν, νέος ακόμα,  είχε συναντήσει τον Βούδα.
Αν στεφθεί με επιτυχία το συγκεκριμένο προσκύνημα τότε οι διοργανωτές προτίθενται να βγάλουν σε προσκύνημα και ένα σετ σωβρακοφανέλα του γέροντα Παΐσιου το οποίο δεν έχει πλυθεί ποτέ ώστε να αναδύει την άγια βαρβατίλα καταρρίπτοντας τις γνωστές θεωρίες περί αγιορειτών με ιδιαιτερότητες.