O πρωθυπουργός επιλέγει ταυτόχρονη διεξαγωγή εκλογών και δημοψηφίσματος

Aristotelis_Onasis

Aντίστροφη μέτρηση για την προσφυγή εκ νέου στις κάλπες, είναι η απόφαση του πρωθυπουργού να ενημερώσει την Βουλή των Ελλήνων για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε, μετά από εισηγήσεις, να παίξει το χαρτί της ταυτόχρονης διεξαγωγής εκλογών και δημοψηφίσματος, την Κυριακή που στην Γαλλία έχουμε ολική επαναφορά του Νικολά Σαρκοζί ο οποίος έστειλε τον Παπανδρέου αδιάβαστο.

Στο δημοψήφισμα αναγκαστικά θα τεθεί το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ και ο εγκεφαλικός λαός θα πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να παραμείνει στο ευρώ με μνημόνια ή να επιστρέψει στην δραχμή με συνέπειες εθνικής τραγωδίας καθώς οι Τούρκοι περιμένουν το «σωστό» timing.

H συγκεκριμένη επιλογή θα μπορούσε να αποτελεί και ηρωική έξοδο.

Το θέμα είναι αν θα διεξαχθούν τελικά εκλογές ή μέσα σε ένα κλίμα τρόμου και αίματος προκύψει νέα Οικουμενική κυβέρνηση.

O Aλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι σε περίπτωση προσφυγής στις κάλπες είναι εξασφαλισμένη η αυτοδυναμία (μια και ο Σαμαράς είναι ανύπαρκτος, μεγαλύτερο ποσοστό θα έπιανε με αρχηγό τον καλαματιανό Γεωργούντζο), ενώ οι πολίτες θα επιλέξουν την παραμονή στο ευρώ.

http://kourdistoportocali.com/post/42557/ekloges