Μια ​πρόταση ​ «διεξόδου» για τον ΣΥΡΙΖΑ

wpid-20150417085416

Καλησπέρα πιτσιρίκο.
Πριν σταματήσουν τα ΑΤΜ να βγάζουν χρήματα. Πριν παγώσει η καταβολή μισθών και των συντάξεων. Πριν αρχίσουν να γκρινιάζουν οι κύριοι και οι κυράδες που ενδεχομένως και να ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Γενάρη. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει κάποιες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Ίσως το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει –όσο ακόμα έχει ρευστό– θα ήταν η ταυτόχρονη προκήρυξη εκλογών και δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι στο ευρώ.

Ό,τι και να συμβεί, το κόμμα της «αριστεράς» θα βγει από πάνω. Ό,τι και να συμβεί, ο λαός θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Κανείς δεν θα μπορεί να κρύβεται πίσω από το δακτυλάκι του χωρίς να τρώει τις ροχάλες των διπλανών του. Σε ένα τέτοιο διπλό μπρα-ντε-φερ τα πιθανά πολιτικά ενδεχόμενα είναι τα εξής:

1) Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ + έξοδος από το ευρώ: βγάζουμε μπλουζάκια με την φάτσα του CHE, κόκκινες σημαίες και ξεκινάμε αγώνα για εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη και ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Λίγες βδομάδες μετά τις εκλογές, πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπουργός των οικονομικών ο Κώστας Λαπαβίτσας, και κυβερνητικός εκπρόσωπος ο Ρούντολφ Ρινάλντι. Η πλατεία Συντάγματος μετονομάζεται σε De Mayo και μετατρέπεται σε λίκνο της άμεσης δημοκρατίας (τουλάχιστον στα χαρτιά).

2) Καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ + έξοδος από το ευρώ: πολύ γέλιο! Σενάριο που δείχνει ότι ο λαός έχει πολύ χιούμορ, ιδίως αν δώσει στην ΝΔ δύναμη για να (ξανά) κυβερνήσει την χώρα μαζί με το ΠΑΣΟΚ με την εντολή να βγάλουν την Ελλάδα από την ευρωζώνη. Εντελώς απίθανο σενάριο, παρά το γεγονός ότι θα ταίριαζε γάντι με τον τρόπο που οι Έλληνες αντιλαμβάνονται την πολιτική.

3) Καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ + παραμονή στο ευρώ: παραλλαγή του προηγούμενου σεναρίου το οποίο κρίνεται αρκετά πιθανό ένα χρόνο μετά αλλά εντελώς απίθανο για τον επόμενο μήνα, μέσα στον οποίο προτείνω να γίνουν οι διπλές εκλογές.

4) Αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ + παραμονή στο ευρώ: το πιο πιθανό –σχεδόν σίγουρο– σενάριο που δίνει την δυνατότητα στον παντοδύναμο Τσίπρα να υπογράψει το νέο μνημόνιο υλοποιώντας ταυτόχρονα την απόφαση και το θέλημα του ελληνικού λαού! Το νέο μνημόνιο θα ονομάζεται «το μνημόνιο που λατρέψαμε» και η εφαρμογή του θα συνοδεύεται με φιλολαϊκά μέτρα όπως πχ την άνευ συμμετοχής χορήγηση αντιψυχωσικών και αντικαταθλιπτικών δισκίων σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, ο Αλέξης αλλάζει το όνομα του σε Ανδρέας και η χώρα μηδενίζει. Επιστρέφει στο 1981, αλλά συνεχίζει με λιτότητα της αρκούδας ως την δευτέρα παρουσία όπου θα οδηγήσει στην γενική κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Μπορεί να μοιάζει με Καζαμία, φίλε Πιτσιρίκο, αλλά γιατί όχι;

Φιλιά πολλά από την Εσπερία

Ηλίας.

Υ.Γ.1 Στα 10 μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής καταστροφής στην Μεσόγεια που ανακοίνωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτριος Αβραμόπουλος δεν αναφέρεται ούτε μία φορά, η λέξη “rescue”- διάσωση! Σημεία των καιρών.

Υ.Γ.2 Αόριστο και συνάμα πιασάρικο σύνθημα για το διπλό εκλογικό μπρα-ντε-φερ υπάρχει. «Ούτε δεξιά, ούτε αριστερά. Μπροστά!». Να μην το μάθει το Ποτάμι όμως! Σσσσς!

(Αγαπητέ Ηλία, τέλεια τα σενάρια σου. Ένα ακόμα σενάριο είναι κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Νέας Δημοκρατίας, αφού πάρει πρώτα πόδι ο Σαμαράς. Πάντως, το πιο πιθανό σενάριο είναι εγώ να είμαι στην παραλία, να κάνω βουτιές και να τρώω παγωτά, προσπαθώντας να βρω wi-fi, για να ανεβάσω κάνα κείμενο στο μπλογκ. Να είσαι καλά.)

Μια ​πρόταση ​ «διεξόδου» για τον ΣΥΡΙΖΑ