ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ δίχως τέλος – Δεν έχουν τον θεό τους , χέρι και στις συντάξεις…Όλα στους καταραμένους τοκογλύφους !

wpid-20150417085416

Το πλιάτσικο στα αποθεματικά συνεχίζεται, με τον πανικό της κυβέρνησης να κτυπάει κόκκινο…
Το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων έστειλε τελεσίγραφο στους διοικητές των Ταμείων να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι την Παρασκευή.

Στο έγγραφο αναφέρεται: «Έως την Παρασκευή να λάβετε απόφαση για το ύψος των διαθεσίμων που μπορείτε να μεταφέρετε στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Αυτή η ρητή εντολή δίνεται από το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τον ΟΔΔΗΧ στους διοικητές των Ταμείων, οι οποίοι κλήθηκαν το πρωί σε έκτακτη σύσκεψη.

Τα στελέχη του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων περιέγραψαν το ασφυκτικό κλίμα που επικρατεί, λόγω έλλειψης ρευστότητας, ενόψει της καταβολής των συντάξεων του Μαΐου στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα κάλεσαν τους διοικητές να συγκαλέσουν άμεσα διοικητικά συμβούλια και να πείσουν τα μέλη τους για την αναγκαιότητα της μεταφοράς των διαθεσίμων.

Ο αρμόδιος υπουργός  Δημήτρης Στρατούλης,  τήρησε ουδέτερη στάση κάτι που έχει διαφανεί και από τις προηγούμενες δηλώσεις του στα Μέσα Μαζική Ενημέρωσης.

Αντίθετα ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, υποστήριξε την ανάγκη άμεσης μεταφοράς των διαθεσίμων των ταμείων από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος και την μετατροπή τους σε ρέπος.

Σε πολλές διοικήσεις ταμείων δημιουργείται προβληματισμός από το γεγονός ότι η κυβέρνηση παίρνει τα ταμειακά διαθέσιμα αλλά αρνείται να δώσει γραπτή βεβαίωση ότι θα επιστρέψει τα χρήματα…

http://www.oxafies.com/2015/04/blog-post_100.html