Ούτε πια ένα «παραμύθι» να μη χαρώ;

wpid-20150417085416

Γιατί βρε παιδιά τα βάλατε τώρα και με τις «δημιουργικές αυταπάτες» μου; Γιατί πρέπει να μου στραπατσάρετε τις λυτρωτικές μου ψευδαισθήσεις, για την «πρώτη φορά κυβέρνηση της Αριστεράς»; Ειλικρινά, δεν το περίμενα. Για την ακρίβεια, δεν το περίμενα τόσο σύντομα. «Οι χιλιάδες διατάξεις του Μνημονίου, δεν καταργούνται με ένα νόμο. Το σχήμα λόγου “με ένα άρθρο και ένα νόμο” είχε ειπωθεί, για να καταδείξει τη βαθιά αντιδημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης Σαμαρά».

Γιατί βρε συντρόφισσα Ζωή; Ήταν ανάγκη τούτην την ώρα; Και καλά, δεν σου έφτανε το ένα «χτύπημα» , ήταν ανάγκη να έλθει απανωτά και το δεύτερο;

«Η ανακοίνωση της 20ής Φεβρουάριου είναι μία ανακοίνωση χωρίς θεσμική υπόσταση. Περιέχει τον οδικό χάρτη της διαπραγμάτευσης και τίποτα παραπάνω.» Τόσα ξενύχτια, τόσα καρδιοχτύπια, στο τζάμπα και για το τίποτα; Για ένα «οδικό χάρτη», κάτι ας πούμε σαν CPS των συζητήσεων; Το πρόβλημά μου, καλή συντρόφισσα, δεν είναι αυτά που είπες, αλλά πως είχες δίκιο και ο σ. πρωθυπουργός έσπευσε να σου το αναγνωρίσει: «Το ζήτημα (του χρέους) θα τεθεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και η πρότασή μας θα προβλέπει τον εξορθολογισμό της διάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους».

Το «σχήμα λόγου» που λέγαμε.

Όσο για την αιματηρή συμφωνία της 20ής Φλεβάρη, η «συμφωνία γέφυρα» που προέβλεπε, πάει καλιά της και γίνεται «συμφωνία 2 φάσεων», μετά γίνεται μικρή και μεγάλη και μετά από λίγες ώρες καταλήγει -προς το παρόν- σε «συνολική συμφωνία-λύση».

Και τα «χτυπήματα» ενάντια στη βόλεψη των αυταπατών μου, συνεχίζονται αλύπητα. Πάει ο κομμουνιστής υπουργός Κοτζιάς στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ” και ενώ χορεύει μαζί με τα άλλα κοράκια του πολέμου στο ρυθμό του We are the world, την ίδια ώρα ο σ. Καμμένος μας προτείνει νέες ΝΑΤΟϊκές βάσεις στη χώρα.

«Σχήμα λόγου» και τα περί ειρήνης και ΝΑΤΟ, στις περισπούδαστες ολονύκτιες κομματικές μας αποφάσεις;

Τέρμα οι ιδιωτικοποιήσεις μας υποσχέθηκαν και το πίστεψα. Πολλοί, το πιστέψαμε. Και να πάλι αυτό το καταραμένο «σχήμα λόγου».

«Κανονικά θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις του ΟΛΠ και των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας», μας αναγγέλλει ο σ. υπουργός Σταθάκης και η Αυγή, μας καθησυχάζει; «Με διαφάνεια και αξιοπιστία ο διαγωνισμός για τα 14περιφερειακά αεροδρόμια».

Άτιμο «σχήμα λόγου»!

Άσε πια την περίφημη «ρήξη».

Εδώ έχουμε κάθε λογής «σχήματα λόγου». Ο Βαρουφάκης δηλώνει πως «κάνουμε κινήσεις ρήξης για να μην υπάρχει ρήξη. Ποτέ δεν ήταν στην ατζέντα μας η ρήξη». Ο Λεωτσάκος μας καλεί για «ρήξη τώρα» και ο Μητρόπουλος σπεύδει να βάλει τα πράγματα στη θέση τους: «.. .Η δική μας κυβέρνηση αλλά και η διάταξη της κοινωνίας δεν είναι και διατεθειμένη και ικανή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της ρήξης» Ούτε και η Δημοκρατία, δεν έμεινε στο απυρόβλητο από το «σχήμα λόγου».

Καλεί ο σ. Κορωνάκης Ευρωπαίους και ημεδαπούς πολίτες, βουλευτές και κόμμα, να υπερασπίσουν την διαπραγμάτευση και τη συμφωνία και την ίδια ώρα, ο σ. Φίλης δηλώνει με σιγουριά και αυταρέσκεια: Οποια συμφωνία φέρει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση στη Βουλή, θα περάσει. Όποια φέρει. Δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθούν συνθήκες πολιτικής αστάθειας».

Είμαι αισιόδοξος πως η περίοδος λέμε και κανένα «σχήμα λόγου», μάλλον τελειώνει. Την αισιοδοξία μου την αντλώ, από τον σ. πρωθυπουργό που ξεκαθάρισε σταράτα στο συνέδριο του Economist: «Το διαπραγματευτικό σχέδιο της κυβέρνησής μας, θέλω να ομολογήσω, δεν είναι ούτε ριζοσπαστικό, ούτε τολμηρό, ούτε επιθετικό. Το διαπραγματευτικό σχέδιο της κυβέρνησής μας είναι απλά ρεαλιστικό και βιώσιμο».

Και είμαι σίγουρος πως, δυστυχώς, τούτη τη φορά δεν πρόκειται για «σχήμα λόγου».