Θρηνούμε, μα δεν προσκυνούμε!

wpid-wp-1437425560411.jpeg

Είμαι από αυτούς που ψήφισαν Τσίπρα. Που εκτέθηκαν στην οικογένεια, στη δουλειά τους, στους φίλους, παντού, υποστηρίζοντάς τον, γιατί πίστεψα ότι αυτός μπορεί να εκφράσει τον απλό λαό, την αλλαγή από τη λέρα της διαπλοκής που τόσες δεκαετίες μας κυβερνούσε.

Έβλεπα τον Βαρουφάκη, που χρόνια τώρα έκανε σε όλο τον πλανήτη θέμα το ελληνικό πρόβλημα, να ηγείται του Υπουργείου Οικονομικών και με το ασυμβίβαστο στυλ του Ακαδημαϊκού που ξέρει ότι έχει δίκιο να τα βάζει με τους πάντες!

ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ! Και έναν ολόκληρο πλανήτη επιτέλους να στρέφει το βλέμμα και να ακούει αυτόν που φώναζε «ο Βασιλιάς είναι γυμνός!»

Έβλεπα τη Ζωή να τρέχει την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου και έλεγα «δεν μπορεί να κάνει τέτοιο έργο άσκοπα».

Κατέβηκα στην πλατεία εκείνο το υπέροχο βράδυ Παρασκευής -ταξίδεψα από τη Ζάκυνθο με τη γυναίκα μου γι αυτό, ήταν εμπειρία ζωής που δεν χανόταν- και περπάτησα ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που γιόρταζαν όλοι μαζί τη Δημοκρατία, τη δυνατότητα να ακουστεί επιτέλους η φωνή του λαού σε ένα κρίσιμο θέμα.

Νιώσαμε ζωντανοί, δεν ήμασταν μόνοι τόσο καιρό που φωνάζαμε για μια άλλη ζωή…

Δεν υπάρχει χειρότερο από την πτώση πάνω στο απόγειο της χαράς. Από την προδοσία στο απόγειο της αποθέωσης.

Μην ξανακούσω λέξη για τον Ελληνικό Λαό.

Μέσα από ένα όργιο εκβιασμών από το κατεστημένο ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, σηκώσαμε ανάστημα και είπαμε ένα ΟΧΙ σχεδόν αντάξιο της 28ης Οκτωβρίου. 62% ακόμα ζωντανοί κι ονειρευόμαστε!

Και από την επόμενη στιγμή, άρχισες να γκρεμίζεις τα πάντα, προδότη.

Έδιωξες τον Βαρουφάκη για να μην βλέπουν την αντιπαθητική του φάτσα οι Ευρωπαίοι, μπας και τους καλοπιάσεις να σου δώσουν τίποτα ψίχουλα παραπάνω.

Αντί να αδράξεις το 62% του λαού και να γίνεις ο ηγέτης που θα γράψει ιστορία, την επόμενη μέρα πήγες και μάζεψες όλα τα λαμόγια του παρελθόντος, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι, να τα πείτε…

Να κάνετε λέει Εθνικό Μέτωπο με ποιους; Με τους εγκληματίες! Με τους προδότες! Με αυτούς που μας έφεραν εδώ, στην καταστροφή!

Και πήγες να διαπραγματευτείς για έναν Έντιμο Συμβιβασμό.

Όμορφα τα λόγια απ” το στόμα του λιγόψυχου…

Βρέθηκες απέναντι στη γνωστή λυκοφωλιά, παραδομένος από την αρχή, έχοντας ξεδοντιάσει την ίδια τη διαπραγματευτική σου ομάδα, έτοιμος να προσκυνήσεις.

Και όταν σου έφεραν το προσχέδιο «τέρας» (που έλεγε και το Μαξίμου), ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ σου έλεγε ΦΥΓΕ!

Στο twitter κραύγαζε όλος ο πλανήτης #ThisIsACoup, «αυτό είναι πραξικόπημα».

Δεν έχει ξαναγίνει τέτοια τραγωδία, live σε όλο τον πλανήτη, και από παντού να φωνάζουν όλοι

ΦΥΓΕ!

Αυτό είναι πραξικόπημα! ΦΥΓΕ!

Τρέλα, πραξικόπημα, δολοφονία της δημοκρατίας, υποταγή, εξευτελισμός ήταν οι πιο ήπιοι χαρακτηρισμοί που έβγαιναν από τα σοβαρότερα ειδησεογραφικά πρακτορεία και sites καθώς όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε άναυδος την Ευρώπη να μετατρέπεται σε δολοφόνο της Δημοκρατίας!

Και συ έσκυψες και προσκύνησες. Και μας έθαψες ζωντανούς στη νέα αποικία χρέους που έστησαν οι Γερμανοί για τον Ελληνικό Λαό.

Δεν έφυγες… Έμεινες μέχρι τέλους. Και βγήκες μετά και στις κάμερες και ψέλισες μερικές παπαριές που στο βλέμμα σου φαινόταν ότι ήταν λόγια ντροπής του προδότη που δεν είχε τι να πει… Πρώτη φορά τόση ώρα μπροστά στις κάμερες, μη νομίζεις δεν το είδαμε, να λες μαλακίες και εμείς να τρίβουμε τα μάτια μας και να μην πιστεύουμε τι ακούν τα αυτιά μας.

Βγήκαν πρώτοι πρώτοι, ρε ξεφτιλισμένε, και σε συνεχάρησαν ο Άδωνις και ο Πορτοσάλτε!

Ακόμα να καταλάβεις πόσο χαμηλά έπεσες;

Μαζί σου τελειώσαμε, προδότη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι τουλάχιστον μέσα σε αυτόν, έχουν ακόμα ελάχιστο χρόνο να διαφύγουν από τη θανάσιμη παγίδα που τους έστησες, να βγουν μπροστά θαρραλέα και να σε ξεμπροστιάσουν.

Ελπίζω η Ζωή, όπως σου είπε ξεκάθαρα ότι βλέπει τον εκβιασμό και δεν παριστάνει τη χαζή, να σου πει τώρα ότι βλέπει και την προδοσία και δε θα σε ακολουθήσει.

Ελπίζω αυτοί ή αυτές της Αριστερής Πλατφόρμας, που έκλαιγαν όταν κατάπιναν το δηλητήριο και ψήφιζαν ΝΑΙ για να μη σε ρίξουν, τώρα να βρουν το θάρρος και να σε ξαποστείλουν. Δεν με νοιάζει τι θα γίνει μετά, αν θα πέσει η κυβέρνησή σου ή θα κυβερνήσεις με τους Γερμανόδουλους, θέλω απλά να ελπίζω ότι δεν θα παρασύρεις όλη την «Αριστερά» που ήταν δίπλα σου στον τάφο.

Γιατί ο τάφος σε περιμένει πια. Εκεί που θάψαμε τη ΔΗΜΑΡ, εκεί αλλά πιο βαθιά θα καταλήξεις κι εσύ, προδότη. Γιατί εκείνοι απλά έβαλαν πλάτες στη διαπλοκή, εσύ είχες στα χέρια σου την εξουσία και πήγες και τους προσκύνησες!

Το πρωί κι εγώ και το κορίτσι μου κλαίγαμε, κλαίγαμε για τη χαμένη μας ζωή. Για τη ζωή μας που υποθήκευσες χωρίς ντροπή στη Γερμανική μπότα.

Μας πέρασε. Τώρα έμεινε μόνο η οργή.

Δε θα παραδοθούμε. Θα μείνουμε εδώ, να σε δούμε να πέφτεις, να ξεφτιλίζεσαι, θα σε προσπεράσουμε γιατί είμαστε πιο δυνατοί από σένα.

ΥΓ1: Ο Γλέζος, 100 χρονών άνθρωπος, έχει πιο πολλά κότσια από σένα. Και ευτυχώς βγήκε νωρίς και πήρε θέση:

«Ο λευκός καπνός της Συνόδου ήταν από τις στάχτες της Ελλάδας»

Και συ ήσουν αυτός που άναψε το φιτίλι.

ΥΓ2: Ζητώ συγνώμη για τους χαρακτηρισμούς αλλά κανείς από αυτούς δεν είναι προσβλητικός. Δυστυχώς, είναι όλοι απολύτως κυριολεκτικοί.

ΥΓ3: Για φαντάσου… Ο Μεταξάς, ένας φασίστας δικτάτορας, όποιοι κι αν ήταν οι λόγοι που υποχρεώθηκε, είπε ΟΧΙ εκ μέρους του ελληνικού λαού, συντάχθηκε με αυτό και γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία! Ένας φασίστας δικτάτορας! Και δεν θα του το πάρει ποτέ κανείς αυτό, κι ας ήταν ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ!

Και τώρα ένας «Αριστερός» ηγέτης, Πρωθυπουργός, πήρε το περήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού και το ποδοπάτησε ξεδιάντροπα! Συνυπέγραψε την υποταγή της Ελλάδας και εξασφάλισε την αιώνια γελοιοποίηση.

Η Ιστορία πραγματικά μερικές φορές έχει πολύ πικρό χιούμορ.

ΥΓ3: Όπως σου έχω ξαναγράψει:

…λευκή επιταγή σε κανέναν! Την Κυριακή (σου έλεγα) ψηφίζουμε (ψηφίζαμε) Τσίπρα και από Δευτέρα στεκόμαστε (και σταθήκαμε) απέναντι και τον κρίνουμε.

Το ίδιο και τώρα. Κρίθηκε από εμάς κι από την Ιστορία και βρέθηκε ένοχος. Θα παλέψουμε να βρούμε άλλα πρόσωπα, άλλες δομές να εκφραστούμε και θα είμαστε το ίδιο κριτικοί, το ίδιο απαιτητικοί.

Εσύ, Αλέξη, προσκύνησες, ο Ελληνικός λαός ποτέ!

Από τη Ζάκυνθο

ο Μαθηματικός

(Αγαπητέ φίλε, ανεβάζω το κείμενό σας με εφτά μέρες καθυστέρηση. Δεν είχα προλάβει καν να το διαβάσω, γιατί ήρθε μαζί με εκατοντάδες άλλα, πολλά από τα οποία δεν έχω καταφέρει να διαβάσω ακόμα. Να είστε καλά. Όπως και όλοι οι φίλοι που μου γράφουν. Και συγγνώμη αν δεν προλαβαίνω πάντα. Δεν είναι εύκολο.)

Εγραψε:
Pitsirikos