“ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ” ΓΙΑ ΝΑ “ΜΑΣΗΣΕΙ” Ο ΡΑΓΙΑΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΑΠΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ !

wpid-wp-1436288154801.jpeg

Ο Τσίπρας σύρθηκε σε μνημονιακή γραμμή, πλάϊ σε Φώφη και Βρωμοπόταμο αποκηρύσσοντας τη “ρήξη”

Τρομάρα έπαθαν αυτές τις μέρες οι υποστηρικτες του “Συστήματος” και “καρφώνονται” μόνοι τους. Τέτοια περίπτωση ισχύει με την πρωτοβουλία Παπούλια για συνταξιούχο Διάγγελμα . Ο Τσίπρας σε στάση Χάμφρι Μπόγκαρντ

ΒΕΡΟΛΙΝΟ:ΓΙΑ “ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ” ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ !
ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΟΧΙ η ΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΕΝΤΟΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟ “ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ” !

Ερχονται δύσκολες ώρες για την Ελλάδα. Το κλείσιμο των τραπεζών επεκτάθηκε ως και την Τετάρτη. Μειώνουν αυθαίρετα το όριο ανάληψης των 60 ευρώ και λογαριασμό δε δίνουν. Τα σ/μ παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης.. Η ΕΚΤ οφείλει να παρέχει ρευστότητα για να δουλεύουν οι τράπεζες ενώ γίνονται οι συνομιλίες, ζητάει η Κυβέρνηση..

image

Με δηλώσεις τους, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι αφήνουν παράθυρο διαπραγμάτευσης πάνω σε προτάσεις που θα καταθέσει η Αθήνα, ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι για την σταθεροποίηση της οικονομίας θα πρέπει να γίνουν γενναίες μεταρρυθμίσεις και να παρθούν σκληρά μέτρα.

Το Βερολίνο διαμηνύει ότι χωρίς τη Συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση από την πλευρά των δανειστών πέραν της 30ης Ιουνίου. Δεν μπορεί να συνεχιστούν έτσι οι διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, το οποίο θα μπορούσε να προσφέρει δημοσιονομικές προοπτικές. Μολονότι η πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει η χώρα να παραμείνει στην ευρωζώνη, δεν φαίνεται να είναι σαφές ότι υφίσταται κίνδυνος εξόδου για … “τεχνικούς λόγους”.

Νέος υπουργός Οικονομικών μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη, αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος. Τον νομικό τύπο που θα χρησιμοποιηθεί για το Γκρέξιτ ψαχνουν οι Βρυξέλλες, λένε οι Φαϊάνσιαλ Τάϊμς..

Ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού Spiegel στην Αθήνα, Γιώργος Χρηστίδης, μετέδωσε ότι τα αποθέματα του χαρτιού για εκτύπωση εξαντλούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες από εκδότες, υπάρχει αρκετό χαρτί για τις εφημερίδες μέχρι και την Κυριακή.
Μάλιστα, ένας εκδότης πρότεινε ακόμη και να σταματήσει η εκτύπωση βιβλίων, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.
Ο Ματέο Ρέντσι άλλαξε προσανατολισμό και ξαφνικά δήλωσε ό,τι ταυτίζεται με τον Τσίπρας. Απαιτεί “οριστική λύση” για την Ελλάδα αύριο ! Χαμός στα διεθνή μήντια.. Σκοπός πρώτος, να “μασήσουν” και τα ιταλικά κορόϊδα σε “διαπραγματεύσεις” για να “τρώνε” τα μέτρα ΔΝΤ.
Προηγουμένως ολοκληρώθηκε το μαραθώνιο συμβούλιο κορυφής των κομμάτων πλην Χρυσαυγής, με ανακοίνωση που συμφώνησαν όλοι πλην ΚΚΕ . Ο Τσίπρας σύρθηκε σε μνημονιακή γραμμή, πλάϊ σε Φώφη και Σταυροπόταμο αποκηρύσσοντας τη “ρήξη”.. Μίλησε, λέει με Μέρκελ, αλλά και με Πούτιν στο τηλέφωνο με μηδέν ρεπορτάζ..
Κοινό ανακοινωθέν στο οποίο τίθενται τα τέσσερα σημεία που θα πρέπει να διασφαλίζει η συμφωνία με τους δανειστές, εξέδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά την το έκτακτο συμβούλιο υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Συγκεκριμένα ζητούν
Την επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Χώρας.
Αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις, με κριτήριο την δίκαιη κατανομή των βαρών και προώθηση της ανάπτυξης, με τις κατά το δυνατόν λιγότερες υφεσιακές επιπτώσεις.
Ισχυρό, εμπροσθοβαρές, αναπτυξιακό πρόγραμμα, πρωτίστως για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας.
Δέσμευση για την έναρξη ουσιαστικής συζήτησης ως προς την αντιμετώπιση του προβλήματος της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Το Διάγγελμα του συνταξιούχου Παπούλια “αθωώνει” τα μνημονιακά εγκλήματα και τους Γερμανούς μαζί, με το γάντι. Δείτε :
“Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν εν πολλοίς μη αναμενόμενο, δηλαδή με το υψηλό ποσοστό που έλαβε το «όχι» και ο κ. Τσίπρας. Σήμερα αρχίζει μια καινούργια μέρα για την Ελλάδα και κατά την εκτίμησή μου τώρα έρχονται οι μεγάλες δυσκολίες. Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να είναι έτοιμος για μια διαπραγμάτευση αξιόπιστη, ώστε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος της αξιοπιστίας όλον αυτό τον καιρό που διαπραγματευόταν. Νομίζω ότι ο ελληνικός λαός, και αυτοί που ψήφισαν «όχι» και αυτοί που ψήφισαν «ναι», περιμένει ένα καλό αποτέλεσμα απ’ αυτή τη διαπραγμάτευση και αυτή είναι η ιστορική επιταγή για τον κ. Τσίπρα.
Επίσης, επειδή η δική μου γενιά έχει περάσει δύσκολες περιόδους εμφυλιοπολεμικές και διχαστικές, ελπίζω γρήγορα αυτό το χάσμα που δημιουργήθηκε με το «όχι» και το «ναι» να γεφυρωθεί πάρα πολύ γρήγορα. Να γεφυρωθεί και με τη βοήθεια των φίλων και εταίρων Ευρωπαίων που πρέπει τώρα να παίξουν ένα ρόλο συμφιλιωτικό και γόνιμο για ένα μέλος της ΕΕ και της ευρωζώνης που αξίζει ένα καλύτερο μέλλον.
Συγκινούμαι που μου δίνεται η ευκαιρία να μιλήσω στη Deutsche Welle 40 χρόνια και πλέον μετά την παρουσία της στην Ελλάδα ως του κυριότερου ευρωπαϊκού ραδιοσταθμού που διαφώτιζε τους Έλληνες και τους έδινε κουράγιο να πολεμήσουν τη δικτατορία. Θυμάμαι και τώρα την ομάδα της DW εκείνα τα χρόνια, μερικοί από τους οποίους δεν υπάρχουν πια και τους θυμάμαι με πολλή νοσταλγία. Πιστεύω ότι παραμείναμε πιστοί στα ….ιδανικά, για τα οποία αγωνιστήκαμε τότε, στη φιλοευρωπαϊκή μας πορεία και στη δημοκρατία.”
Κάρολος Παπούλιας
http://anaktisis.net/