ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ στηρίζουν, αλλά δεν θέλουν συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

wpid-wp-1436862095412.jpeg

Μεϊμαράκης, Θεοδωράκης και Γεννηματά θα στηρίξουν κοινοβουλευτικά τη συμφωνία που πρέπει να επικυρωθεί το βράδυ της Τετάρτης, και τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση καθ’οιονδήποτε τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αντιμετωπίζει με επιφυλακτικότητα τα σενάρια συμμετοχής του κόμματός του σε επόμενο κυβερνητικό σχήμα, ενδεχόμενο για το οποίο δέχθηκε πιέσεις από ομολόγους του κατά τη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το μεσημέρι της Κυριακής στις.
«Υπό τις παρούσες συνθήκες», όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας το μεσημέρι της Δευτέρας στα μέλη του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δεν έχουμε κανένα λόγο να συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση, «οικουμενική», «ειδικού σκοπού» ή όπως αλλιώς την πουν».

Από την πλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι θα στηρίξει την συμφωνία και τους εφαρμοστικούς νόμους που θα έρθουν στη βουλή αλλά δεν επιθυμεί συμμετοχή σε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση, λόγω απώλειας της δεδηλωμένης. Το Ποτάμι έχει δηλώσει ότι είναι πρόθυμο να προτείνει πρόσωπα ή τεχνοκράτες που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού, αν χρειαστεί.
Η κ. Γεννηματά θα επιμείνει στην αρχική άποψή της (με την οποία συμφωνεί η συντριπτική πλειονότητα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ) περί μη συμμετοχής στην κυβέρνηση καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απορρίπτει επίσης κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και επιμένει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει όχι μόνο να ψηφίσει τη συμφωνία που φέρνει στη βουλή αλλά και να την υλοποιήσει.

iefimerida.gr