ΣΕ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ, ΛΙΑΠΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ

wpid-wp-1437456667328.jpeg

Βαγγέλας ο «πολλά βαρύς»!!!
Σε σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος εμπλέκει τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη σε κατάθεσή του ο Γιώργος Ζωγραφάκης, ιδιοκτήτης και νόμιμος εκπρόσωπος 19 εταιρειών του ομίλου Καρούζος. Την ίδια στιγμή, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα στοιχεία των πολιτικών προσώπων που ελέγχονται, μαζί με πλήρη περιγραφή της κατάστασης.

Σημειώνεται ότι μια απο τις πρώτες πράξεις της τότε κυβέρνησης ήταν η απομάκρυνση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Διώτη,τον οποίο ο κ. Σαμαράς αντικατέστησε με πρόσωπο της εμπιστοσύνης του. Δημοσιογραφικοί κύκλοι δεν αποκλείουν ο τότε πρωθυπουργός να προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να ελέγξει τις σοβαρότατες εξελίξεις με την εμπλοκή των 3 στελεχών της ΝΔ, κίνηση που δεν φαίνεται να έχει αποτελέσματα, μετά τη διαρροή της υπόθεσης στον τύπο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Real News, ο Γιώργος Ζωγραφάκης στην κατάθεσή του εμπλέκει για συμμετοχή τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη σε υπόθεση που εξετάζει το ΣΔΟΕ και αφορά σε μεγάλο κύκλωμα που ξέπλυνε μαύρο χρήμα αγοράζοντας ακίνητα αξίας 10,2 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα από μίζες που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ.
Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη, ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό προορισμό γειτονική χώρα.
Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις, που επικαλείται το δημοσίευμα, όταν ολοκληρώθηκε το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν σε πτώχευση την εταιρία του ομίλου Καρούζου για να σβήσουν τα ίχνη τους.
«Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real-News. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου», δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
«Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη, ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου», ήταν η άμεση απάντηση του Μιχάλη Λιάπη.
«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα !Δεν γνωρίζω ούτε κατ όψη, απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ’ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορτάζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίων όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα», αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter ο Γιώργος Βουλγαράκης.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ στις 25/09/2012 !!! Αλλά έκτοτε θαύτηκε!!! Γιατί???
http://tvxs.gr/news/ellada/se-kseplyma-mayroy-xrimatos-emplekontai-oi-me…
π η γ ή
https://cretanpatriot.wordpress.com