Τσιπρα ο λαός δεν σου έδωσε 60% για να συναλλάσεσε με ξεπουλημένα παλιοτόμαρα.

wpid-wp-1436266947515.jpeg

Ξέχασες μέσα σε 24 ώρες τον βρώμικο ρόλο που έπαιξαν; Η πολιτική χωρίς ηθική είναι πολιτικαντισμός.Μ ετο βιολι που αρχισες μπαίνεις στο αεροπλάνο κουβαλώντας την τσάντα της αποτυχίας. Θα γελούν οι ευρωπέη με την σύσκεψη – απόφαση των πολιτικών αρχηγών που ήταν τρεις, οι εξής δύο, μόνος σου.
Ο άνθρωπος των εργολάβων που το παίζει αρχηγός, ο Θεοδωράκης μετά το θεατρικό μονόπρακτο περί τεμπέληδων και κομματοθρεμμένων Συριζαίων στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής ήταν ο πρώτος που βγήκε μετά το δημοψήφισμα και ανακοίνωσε την ανάγκη για «πατριωτικό μέτωπο και εθνική ενότητα». Πώς ο «τεμπέλης» με τον «δουλευταρά» μπορούν να έχουν κοινά συμφέροντα αυτό μόνο η Μέρκελ το ξέρει. Πώς η «Ευρωπαϊκή Πολιτεία της Ελλάδας» (όπως ο πρόεδρος του Ποταμιού χαρακτήρισε την χώρα μέσα στην Βουλή) έγινε Πατριωτικό Μέτωπο, αυτό μόνο ο Σόιμπλε το γνωρίζει.
Για τον γνωστό τοποτηρητή του θρόνου προστάτζα Βαγγέλα δεν αντέχει κριτική η παρουσία του, όπως επίσης και για την… Φώφη που κάνει μόνο για να σφουγγαρίζει τις σκάλες. Μα είναι δυνατόν να κάθεσαι με αυτούς για να συζητήσεις το μέλλον της χώρας;
Το ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών έφερε το ΝΑΙ στην άνευ όρων στήριξη της κυβέρνησης των κομμάτων που στήριξαν το ΝΑΙ τρομοκρατώντας επί μία εβδομάδα τους Έλληνες ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα και οι Έλληνες θα πεινάσουν. Πώς η πείνα έγινε εθνική ενότητα, αυτό μόνο ο Γιούνκερ, που έχει έτοιμο το πακέτο των 35 δις για την δήθεν ανάπτυξη της χώρας, το ξέρει.

Οι Έλληνες περίμεναν τρεις δεκαετίες να νιώσουν ότι μπορούν να πάρουν στα χέρια τους την ζωή τους και την ίδια τους την χώρα μέσα από ένα δημοψήφισμα.
Κερδισμένοι στην ουσία είναι οι ψηφοφόροι του ΝΑΙ και οι χαμένοι οι ψηφοφόροι του ΟΧΙ. Οι πρώτοι δεν έχουν να χάσουν τίποτε απολύτως εφόσον το πραγματικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν καμία ρήξη με τους δανειστές και νέο μνημόνιο. Αντιθέτως οι ψηφοφόροι του ΟΧΙ που πίστευαν ότι είπαν ΟΧΙ στους δανειστές θα είναι αυτοί που θα νιώσουν και πάλι τις επιπτώσεις ενός νέου μνημονίου. Το φτύσιμο για όσους νόμιζαν ότι είπαν ΟΧΙ σε μια Ε.Ε στραγγαλιστή, το έφαγαν από τον υπέρμαχο της Ομοσπονδίας της Ε.Ε κ. Σταύρο Θεοδωράκη. Όλοι συμμέτοχοι σε ένα εθνικό έγκλημα
Στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί που υπέγραψαν την στήριξη στον κ. Τσίπρα εμφανίζονται τρία στοιχεία ίδια με εκείνων των προηγούμενων Μνημονίων:
-Κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, δηλαδή νέο δάνειο.
-Δίκαιη κατανομή των βαρών και μεταρρυθμίσεις, δηλαδή νέα μέτρα και φόροι.

-Αναπτυξιακό πρόγραμμα με πρόσχημα την ανεργία και την στήριξη της επιχειρηματικότητας, δηλαδή καινούργια 5μηνα κοινωφελούς εργασίας, ολοκλήρωση του ασφαλιστικού και εργασιακού, και επενδύτες που ξαναμπαίνουν στο παιχνίδι (μέσω ΤΑΙΠΕΔ)

-Ουσιαστική συζήτηση για την βιωσιμότητα του χρέους, δηλαδή να το επιμηκύνουν για άλλα 30 χρόνια μετά το 2045 που ορίζει η Γερμανία ως όριο. Το ερώτημα σε αυτή την πρόταση είναι πώς θα δεχθούν οι δανειστές να συζητηθεί η βιωσιμότητα του χρέους, αφού το δεύτερο σκέλος του δημοψηφίσματος ήταν «προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους» και υπερίσχυσε το ΟΧΙ, δηλαδή να μην αναλυθεί.

-Αποκατάσταση ρευστότητας των Τραπεζών σε συνεννόηση με την ΕΚΤ, δηλαδή δάνεια και πάλι στις Τράπεζες που θα τα χρεωθεί ο λαός μέσω εκτάκτων μέτρων.
Το 67% των Ελλήνων επέλεξε λένε όχι ρήξη, αλλά Ε.Ε πάση θυσία και όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε, κ. Μάρτιν Γιέγκερ «μπαίνουμε στο πλαίσιο του ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΎ Δ.Ν.Τ – ESM που σημαίνει σύνδεση δανειοδότησης με όρους….δεν υπάρχουν μαζικές παροχές χωρίς αντιπαροχές».

Καλά σου έκανε ο Κουτσουμπας με το αμίμητο “ρε παιδιά ότι και να πείτε θα διαφωνήσω, δεν με αφήνετε να φύγω”;

Ixnos