Υπερηφάνεια και απογοήτευση

wpid-wp-1436247994430.jpeg

Ως Ελληνας πολίτης νοιώθω υπερήφανος αλλά ταυτόχρονα απογοητευμένος. Νοιώθω υπερήφανος για το σθένος, την δύναμη του λαού μας, την αποφασιστικότητά του, την ηρωϊκότητά του παρά τα όσα τραγικά συνέβησαν στην ζωή του τα τελευταία 5 χρόνια.
Αισθάνομαι όμως και βαθειά απογοήτευση με τα πρώτα δείγματα της πολιτικής κατεύθυνσης την οποία βλέπω να ξανακτίζεται στα κελεύσματα των Μέργκελ, Σόϊμπλε, Ντράγκι, Ντάϊσεμπλουμ και λοιπών φασιστοειδών στοιχείων οι οποίοι καταχρηστικά χρησιμοποιούν τον αυτοχαρακτηρισμό ¨Ευρωπαίοι». Νοιώθω οργή να βλέπω ακόμη και τον πρόεδρο ……..της Σλοβακίας να κουνάει το δάκτυλο σε έναν ολόκληρο λαό ο οποίος κουβαλάει στην πλάτη του έναν πολιτισμό 80 αιώνων.
Το μήνυμα του δημοψηφίσματος είναι συγκεκριμένο και σαφές πρός όλες τις κατευθύνσεις εντός και εκτός Ελλάδος: ΟΧΙ στην Ε.Ε. και το ευρώ. Αλήθεια ποιός λογικός εγκέφαλος μπορεί να εκλάβει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ώς εντολή πρός διαπραγμάτευση; Ο φτωχός αγρότης στην Ηπειρο, ο βιοπαλαιστής στην Νίκαια, ο 83χρονος συνταξιούχος;
Ο λαός με την ψήφο του ξέσπασε ενάντια στην λιτότητα, στους Γερμανούς οι οποίοι του κλέβουν την ζωή, τα καταραμένα μνημόνια κ.λ.π.
Ο Ελληνας αναθεμάτισε με την ψήφο του αυτούς οι οποίοι τον κατεδίκασαν. Αναθεμάτισε το ευρώ και τα μέτρα λιτότητας. Αυτό και μόνον είναι το νόημα του 61.5%!
Δεν εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να υπογράψει μνημόνια – συμφωνίες επαιτείας, με όρους ταπεινωτικούς στα οποία προφανώς σύρρεται η κυβέρνηση όπως διαφαίνεται από την στάση της.
Καταλάβετε επιτέλους κύριε Τσίπρα ότι ο λαός ακούει ευρώ, Σόϊμπλε και οργίζεται.
Με χρέος και λιτότητα δεν υπάρχει λύση τουλάχιστον σε ορίζοντα 60 ετών.
Ο λαός σας ετίμησε 2 φορές και μάλιστα γενναιόδωρα, η οποιαδήποτε ατιμωτική συμφωνία θα τον οδηγήσει σε ακραίες αντιδράσεις.
Με το καλημέρα παύσατε τον Βαρουφάκη (ο οποίος είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να υπογράψει κανένα νέο μνημόνιο) για να εξευμενίσετε τους «εταίρους» μας και να πετάξουν λίγα ψίχουλα στον πεινασμένο λαό, ζητήσατε απο τον ΠτΔ την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών απο την οποία επιβεβαιώθηκε ένα και μόνον, η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας!
Αλήθεια κε Τσίπρα που βαδίζετε; Οφείλεται να πληροφορήσετε τον λαό για τις προθέσεις σας.
Το συντριπτικό ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν αποτελεί λευκή επιταγή πρός τοκογλυφική εξαργύρωση.
Η δίνη στη οποία ευρίσκεται η χώρα δεν αφήνει περιθώρια για περαιτέρω ταπεινωτικούς συμβιβασμούς.
Στο τέλος της περιπέτειας θα επέλθει η ρήξη αυτό είναι το μόνον σίγουρο.
Ποιός ο λόγος για παράταση του μαρτυρίου και την ερημοποϊηση της χώρας;
Οι Σούλτς και Μέργκελ σας έδειξαν τους κυνόδοντές τους. Τι περιμένενετε να εισπράξετε; Στην μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος αναφερθήκατε στο «…θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία». Αναμένουμε την αρετή, την τόλμη και πολύ περισσότερο την ελευθερία.
Προσωπικά σας εστήριξα και σας στηρίζω αλλά όλα έχουν ένα όριο, μία… κόκκινη γραμμή. Την εθνική αξιοπρέπεια και την απαλλαγή του τόπου απο τα όρνεα τα οποία σκούζουν απειλητικά και πάλι με οποιδήποτε τίμημα.

* Μένω στα λόγια του Βαρουφάκη «το χρήμα είναι χάρτινο…»