Όλα είναι θέμα πάγκου …

attack

 

Ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά, άφησε ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα στον ΑΝΤ1. Επίσης παρών στη διεκδίκηση της ηγεσίας του κόμματος δήλωσε, με γραπτή ανακοίνωσή του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Και οι δύο υποψηφιότητες αποδεικνύουν ένα πράγμα. Ότι η Ν.Δ. δεν έχει πάγκο. Άλλωστε αν είχε πάγκο δεν θα είχε για πρόεδρο της ούτε τον Κώστα Καραμανλή, ούτε τον Αντώνη Σαμαρά. Γεγονός που ωθεί τον γνήσιο φιλελέ στα σκληρά ναρκωτικά. Αφού κοιτάζει στη μια άκρη του πάγκου του κόμματος και βλέπει τον Άδωνη Γεωργιάδη. Κοιτάζει στην άλλη άκρη και βλέπει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πάει να κοιτάξει και στο κέντρο μπας και δει κάτι καλύτερο και πέφτει επάνω στον Γεράσιμο Γιακουμάτο. Ποιον να βρεις και ποιον να επιλέξεις; Και μάλιστα σε εποχές που ο φιλελές γνωρίζει την μια ήττα μετά την άλλη από κάτι σαραντάρηδες χωρίς γραβάτες. Καμία σωτηρία.
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλούσιο πάγκο αφού δεν πρόλαβε να παραιτηθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, που αποτελεί τον σταρ της ομάδας, και αμέσως βρέθηκε ο αντικαταστάτης. Έτοιμο τον είχαν. Άλλωστε οι αριστεροί τόσα χρόνια στην αφάνεια δεν καθόντουσαν με σταυρωμένα τα χέρια. Οργανώνονταν και σχεδίαζαν τη μέρα που θα πάρουν ακόμα και τα σώβρακα των φιλελέδων.
Το ίδιο βέβαια κάνουν και οι κομουνιστές του Κουτσούμπα. Τόσα χρόνια που βρίσκονται στην αφάνεια οργανώνονται και σχεδιάζουν την ημέρα της επανάστασης. Βέβαια ελλοχεύει ο κίνδυνος να τους προλάβουν οι Συριζαίοι οι οποίοι είναι ήδη με το ένα πόδι στην επανάσταση οπότε οι κομουνιστές θα μείνουν ξανά με την επανάσταση στο χέρι. Γιατί το πολύ το Κ.Κ. το βαριέται και ο Μαρξ.