To OXI αυτό δεν είναι της κυβέρνησης – Είναι δικό μας – Υπερασπιστείτε το

wpid-wp-1435874068574.jpeg

Υπενθύμιση στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι συμβουλευτικό· είναι δεσμευτικό. Το ΟΧΙ αυτό είναι δικό μας· δεν είναι δικό τους.

Όταν το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου είπα στον Γιάνη Βαρουφάκη πως ελπίζω πως θα είναι αυτός ο υπουργός Οικονομικών και πως εύχομαι να μην γίνουν σαν τους προηγούμενους και φέρουν κι αυτοί μνημόνιο, μου απάντησε πως «εάν πάει να γίνει κάτι τέτοιο, εγώ θα παραιτηθώ· εγώ δεν είμαι πολιτικός, είμαι εκεί για να υπερασπιστώ το πρόγραμμά μας, όχι για την θέση».

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να πάρει το ΟΧΙ και να το επενδύσει, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ικανοποιήσει ένα από τα βασικά αιτήματα των δανειστών και να «παραιτήσει» τον Βαρουφάκη.

Το πραγματικό δημοψήφισμα ξεκινάει τώρα. Εχθές το μόνο που κερδίσαμε ήταν τον φόβο μας.

Από σήμερα, πρέπει να κερδίσουμε από τους ίδιους μας τους εαυτούς την ικανότητα να σταματήσουμε τις αναθέσεις και να κάνουμε τις διεκδικήσεις συνεχείς, να θέσουμε την άμεση δημοκρατία ως πρόταγμα και να οργανωθούμε, ώστε να υπερασπιστούμε αυτό το ΟΧΙ, το δικό μας ΟΧΙ, με όλες μας τις δυνάμεις.