Ένας ήρωας με σαγιονάρες

wpid-wp-1440835576538.jpeg

Μετά την απόφαση Τσίπρα να παραιτηθεί και να οδηγηθούμε σε εκλογές, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εγκατέλειψε τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την αριστερή πλατφόρμα και μερικούς ακόμη βουλευτές και στελέχη του κόμματος, και ίδρυσε ένα νέο κόμμα που το ονόμασε «Λαϊκή Ενότητα», ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να το πει και «Όλοι οι καλοί χωράνε, αρκεί να λένε ότι είναι αριστεροί και αντιμνημονιακοί».

Λέγεται ότι το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη φλερτάρει με διάφορες άλλες παρατάξεις, όπως το ΕΠΑΜ και μερικούς ακόμη εθνικόφρονες ψεκασμένους, με σκοπό να φτιάξουν τον αριστερό Στόχο και να ετοιμάσουν σοσιαλιστικό ρεσάλτο με στόχο να βρεθούν πιο κοντά στην εξουσία και τις συμφωνίες με το ξανθό γένος που τόσο καιρό ονειρεύονται.

Κατά τη διάρκεια της μικρής θητείας της κυβέρνησης απατεώνων που ονομάστηκε «πρώτη φορά αριστερά», πολλά στελέχη της αριστερής πλατφόρμας –μαζί κι ο ίδιος ο σύντροφος Παναγιώτης- κατείχαν σημαντικές θέσεις, ενώ είχαν ήδη οδηγηθεί σε προχωρημένες συμφωνίες για πώληση μεγάλου μέρους της δημόσιας περιουσίας αλλά και συγκεκριμένων δημόσιων υποδομών.

Μέχρι τον ανασχηματισμό, η αριστερή πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχαν στηρίξει την κυβέρνηση η οποία στην αρχή ψήφισε την παράταση του δεύτερου μνημονίου, στη συνέχεια ανέτρεψε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και τελικά έφτασε στο σημείο να κάνει σημαία το δόγμα «δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική» -γνωστό κι ως TINA- και να εξακολουθεί να πιστεύει ότι δηλώνοντας «παρών» ή «όχι» στις ψηφοφορίες της βουλής, έκανε τη μούρη του Αλέξη Τσίπρα κρέας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι σύντροφοι του αποφάσισαν να μαζευτούν αμέσως μετά τη συμφωνία των Βρυξελλών για το τρίτο μνημόνιο και να κάνουν ομιλίες με αφορμή τα γενέθλια του Iskra, καθώς ο μόνος τρόπος για να βρουν πραγματικό βάθος στην πολιτική τους κίνηση, είναι μια ιστοσελίδα.

Στην πορεία, βέβαια, έδειξαν ότι η μοναδική πολιτική μέθοδος που γνώρισαν όλο αυτό το διάστημα της κυβερνώσας αριστεράς είναι να γκρινιάζουν μέσα από τα γραφεία των υπουργείων και των γενικών γραμματειών κι όχι να αφήσουν το κόμμα την πρώτη στιγμή που είδαν πως τα μνημόνια ήταν αυτοσκοπός και για τον Αλέξη Τσίπρα.

Φυσικά, αυτό το οποίο περίμεναν όλο αυτό το διάστημα ήταν να φιλοτιμηθεί ο πρώην πρόεδρός τους και να κάνει συνέδριο του κόμματος, ούτως ώστε να του πουν εκεί ότι έχει προσχωρήσει κι εκείνος στο μπλοκ των μνημονιακών, νομίζοντας ότι θα του ξανάκαναν τη μούρη κιμά.Αυτή τη στιγμή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και οι σύντροφοί του χρησιμοποιούν ως ιδεολογική βάση το «όχι» του δημοψηφίσματος, ενώ περιμένουν από όλους τους, απηυδισμένους με τον Αλέξη Τσίπα, ΣΥΡΙΖΑίους να τον ακολουθήσουν, καθώς εξακολουθεί να νομίζει ότι οι πάντες έχουν μάθει να κάνουν τα πάντα για τις θέσεις και την εξουσία.

Τα δείγματα, μάλιστα, που δίνουν έως τώρα τα ΜΜΕ είναι άκρως ενθαρρυντικά για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, καθώς τους προσφέρουν το τέλειο πακέτο για να παίξει το παιχνίδι του καπελώματος κάθε άλλου πολιτικού κινήματος που δεν βρέθηκε ποτέ, κι ούτε θέλησε να βρεθεί, σε κάποια υπουργική θέση.

Όμως, τελικά, αυτός ο μηχανισμός που τόσο προκλητικά έβριζε για μήνες τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και μερικούς ακόμη διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ, θα στραφεί τώρα στον ίδιο και τους βουλευτές του για να δείξει στον κόσμο πως εάν αποφασίσει να ψηφίσει, τότε θα πρέπει να επιλέξει αποκλειστικά μεταξύ όσων έχει ήδη δει στις τηλεοράσεις και στις εφημερίδες.

Παλιό, λοιπόν, και αυτό το κόλπο του ανθρώπου που έβλεπε τους Πανούσηδες της κυβέρνησης Τσίπρα να σκυλοβρίζουν την αριστερά, δίχως να κάνει τίποτε παραπάνω από μερικά άρθρα στην αγαπημένη ιστοσελίδα Iskra.

Τώρα, αυτός ο μνημονιακός ήρωας με τις παντούφλες θα ζητήσει να ψηφιστεί για να εφαρμόσει το πρόγραμμα του «ΣΥΡΙΖΑ 2012» κι όχι αυτό του «ΣΥΡΙΖΑ 2015». Υποσχόμενος –πιθανότατα- να σκίσει να μνημόνια, μαζί με τους χθεσινούς κόλακες του Αλέξη Τσίπρα, τα σούργελα του στυλ Ραχήλ Μακρή, τα εθνίκια και τους ομοφοβικούς του «όχι» και κάθε καρυδιάς καρύδι που μετά το δημοψήφισμα νομίζει ότι έχει πιάσει τον παπά από τα αρχίδια κι έχει εξελιχθεί σε ένα κράμα Μαρξ, Λένιν και Μπακούνιν..

https://polyfimoss.wordpress.com/2015/08/2