Αριστερά χωρίς γλουτένη

wpid-wp-1440833130992.jpeg

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από τις τοπικές οργανώσεις, τις νομαρχιακές επιτροπές, την Κεντρική Επιτροπή, την Πολιτική Γραμματεία και κάθε άλλο κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει και ισχυρό μήνυμα από τη νεολαία του κόμματος το προσεχές Σαββατοκύριακο, με πολύ πιθανή την αποχώρηση μεγάλου μέρους της.

Το τρίτο μνημόνιο που έφερε ο Αλέξης Τσίπρας και ψηφίστηκε με αντισυνταγματικές διαδικασίες-εξπρές από τη βουλή ξεκίνησε ήδη να εφαρμόζεται, καθώς οι συντάξεις καταβάλλονται πλέον μειωμένες εξαιτίας της αύξησης των «εισφορών υγείας». Η λεπτομέρεια σε αυτήν την εξέλιξη έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα ποσοστά αύξησης των εισφορών δεν υπολογίζονται πάνω στις ήδη μειωμένες από το 2010 συντάξεις, αλλά στις αποδοχές πριν τη μείωση. Κάποιοι θα το έλεγαν όλο αυτό αλητεία, άλλοι απλώς δούλεμα ή πασοκονεοδημοκρατισμό, όμως δεν είναι τίποτε από τα δύο. Αποτελεί απλώς το πρώτο δείγμα της πολιτικής της «πρώτης φοράς αριστερά», με τους αναδρομικούς φόρους και περικοπές αλλά και τις εισφορές που σκάνε σε χιλιάδες επαγγελματίες τελευταία στιγμή κι απροειδοποίητα υπό την απειλή κατασχέσεων, με σκοπό να εισπραχθεί ο φόρος επιτηδεύματος του 2010 ακόμη και για επιχειρήσεις που έκλεισαν.

Σημειώνεται ότι ο γνωστός μνημονιακός φόρος ξεκίνησε το 2011, αλλά ήταν κι αυτός αναδρομικός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται σε μια προεκλογική εκστρατεία στην οποία θα επιχειρήσει να δώσει στον κόσμο να καταλάβει ότι, επειδή το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα είναι είτε διεφθαρμένο είτε στην κοσμάρα του, εκείνος αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση του χειρότερου πολιτικού προσωπικού που έχει δει μαζεμένο στην ιστορία του το ελληνικό κράτος.

Δυστυχώς, ενώ η επιλογή της αποχής είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη αυτό δεν θα μετρήσει στην τελική καταμέτρηση, έπειτα από την οποία όλοι οι πολιτικοί ηγέτες που λειτουργούν ως μαριονέτες της Φρανκφούρτης και των Βρυξελλών θα εξακολουθήσουν να μιλούν εξ ονόματος ολόκληρου του «ελληνικού λαού».

Επιπλέον, και με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά και σε αυτές τις εκλογές χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη δυνατότητα ψήφου των Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό, ενώ και η νέα βουλή θα δώσει στο πρώτο κόμμα (δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ) το μπόνους των 50 εδρών, αλλοιώνοντας για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια τις επιλογές των ψηφοφόρων.

Φυσικά, κανένα μέλος του κόμματος της «Ριζοσπαστικής Αριστεράς» δεν αναφέρει πλέον το ζήτημα της απλής αναλογικής ούτε των «νέων που μετανάστευσαν λόγω της κρίσης που έφερε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και δεν μπορούν να ψηφίσουν». Όμως είπαμε. Τους επτά αυτούς μήνες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έμαθαν να παίζουν πολύ καλύτερα το παιχνίδι των πολιτικών απατεώνων.

Πολλά απλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απολογητικά κείμενα αποχώρησης από το κόμμα, στα οποία οι περισσότεροι καταλήγουν σε ένα κοινό συμπέρασμα: Πρώτα εξαπατήθηκαν από την ηγεσία του κόμματος και τις υποσχέσεις της κι έπειτα λειτούργησαν οι ίδιοι ως όργανα εξαπάτησης των πολιτών, με σκοπό την ακούσια υφαρπαγή της ψήφου τους.

Εγώ αναγνωρίζω το μεγαλείο της συγγνώμη από τους περισσότερους από αυτούς, οι οποίοι δεν είχαν κανένα προσωπικό όφελος από την προβολή τους ή την προώθηση των ιδεών του κόμματος. Τουναντίον, απέδειξαν και οι ίδιοι ότι η αστική δημοκρατία δεν είναι τίποτε παραπάνω από την εκμετάλλευση απλών ανθρώπων από συγκεκριμένες πολιτικές κάστες, με μοναδικό στόχο να κοροϊδέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους. Κι όλα αυτά, ενώ η αναγκαία αποχή δεν πρόκειται να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των πιο γελοίων εκλογών της Μεταπολίτευσης, ούτε να ακυρώσει την ισχύ τους. Κάτι το οποίο όχι μόνο θα έπρεπε να επιβάλλεται, αλλά θα ενίσχυε κιόλας στα μάτια αρκετών το επίπεδο της αξιοπιστίας του αστικοδημοκρατικού συστήματος.

Μια αξιοπιστία την οποία οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με την στάση που κράτησαν απέναντι στον λαό αλλά και στις κοινοβουλευτικές επιτροπές για το χρέος και τις μίζες της διαφθοράς, αφαίρεσαν εντελώς από το πτώμα αυτού του πράγματος που αποκαλούν «δημοκρατία».

(Έχω γράψει περισσότερα από 1000 κείμενα σε αυτό το μπλογκ τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Η συντριπτική τους πλειοψηφία ασκεί εξαντλητική κριτική στο ΠΑΣΟΚ και την Νέα Δημοκρατία για τον τρόπο με τον οποίο ισοπέδωσαν ολοκληρωτικά τους πολίτες αυτής της χώρας και συμμάχησαν με το τέρας του φασισμού και του ναζισμού για να κερδίσουν ξανά τις ψήφους του κόσμου. Αυτή τη φορά όμως δεν κυβέρνησαν αυτοί, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό το κατάφερε με ψέματα και πρακτικές απατεώνων.

πηγή – Πολύφημος

https://eleutheriellada.wordpress.com/2015/0