Με αυτό σύνθημα ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να μας σαγηνέψει για να πάρει και πάλι το ψηφαλάκι μας

wpid-wp-1440758729901.jpeg

Η αντίστροφη μέτρηση για την προκήρυξη των εκλογών και το στήσιμο κάλπης για τρίτη φορά μέσα σε ένα χρόνο έχει αρχίσει.

Tο Σαββατοκύριακο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πανελλαδική συνδιάσκεψη του κόμματος, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το «όχι»του δημοψηφίσματος αλλά και να κλείσει τις εσωκομματικές πληγές.  Γνωρίζοντας ότι ένα μεγάλο κομμάτι μελών και ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνεται απογοητευμένο ή ακόμα και πληγωμένο από την εξέλιξη της κατάστασης στο 8μηνο διακυβέρνησης, ο Τσίπρας θα στραφεί προς αυτούς και θα τους ζητήσει στήριξη ώστε με μια νέα ισχυρή λαϊκή εντολή να εφαρμόσει το μνημονιακό πρόγραμμα μεν αλλά σε συνδυασμό με ένα κοινωνικό πρόγραμμα εμπλουτισμένο με αριστερά στοιχεία. Θεωρεί επιτακτική ανάγκη την εξομάλυνση της κατάστασης στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου κι αυτό διαπιστώνοντας από τα πρώτα δείγματα των μετρήσεων της κοινής γνώμης που έχουν περιέλθει εις γνώσιν του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με στις δημοσκοπήσεις αλλά έχει πολύ χαμηλή συσπείρωση της τάξης του 50%.

Την ίδια στιγμή, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτο και το «ναι» του δημοψηφίσματος. Γνωρίζει ότι οι αποφάσεις του τελευταίου διμήνου έχουν κάνει ένα δύσπιστο και φοβικό εκλογικό κοινό να αρχίσει να ακούει τα όσα λέει και πρεσβεύει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για ένα ακροατήριο που κινείται είτε στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας είτε της Δεξιάς και δεν διακατέχεται πλέον από την αγωνία ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στον σχεδιασμό του την επιστροφή στη δραχμή ή την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Το… σύνθημα

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ένα από τα συνθήματα που θα κυριαρχήσουν στη διήμερη πανελλαδική συνδιάσκεψη είναι το «μπροστά» που παραπέμπει στην ανάγκη φυγής με στόχο την έξοδο από την κρίση αφήνοντας πίσω από όσους τραυμάτισαν το κόμμα και υπονόμευσαν την κυβερνητική του προσπάθεια.

http://www.makeleio.gr/?p=423971