ΟΤΑΝ ΟΙ ΒΑΥΑΡΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ! (Συγκλονιστικό)…

wpid-wp-1440343968859.jpeg

Εις μίαν των σημαντικοτέρων νήσων έγινε τρομερά στάσις, έχουσα σχέσιν με την της Πελοποννήσου. Ως εκ τούτου εξεδόθη η έκτακτος στρατιωτική δίκη” . Ο Βαυαρός επίτροπος της αντιβασιλείας κύριος Μάσσων στις 22 – 05 – 1834 , στη δίκη των Κολοκοτρώνη – Πλαπούτα παρουσίαζε το «φοβερό» αυτό γεγονός στητός, σοβαρός αυστηρός , σίγουρος και απειλητικός προς τους «απείθαρχους», «τεμπέληδες» και «αγράμματους» Έλληνες και εισηγήθηκε τη θανατική ποινή για τους δύο οπλαρχηγούς ως παράδειγμα τρόμου για οποιονδήποτε … ίσως ήθελε να αντιδράσει σε αποφάσεις της αντιβασιλείας.
Άρον – Άρον οι Βαυαροί ξεσήκωσαν τον Τερτσέτη και τον εισαγγελέα Κυπαρρίση και με συνοδεία 200 στρατιωτών τους πήγαν στην Τήνο να δικάσουν στο στρατοδικείο τους «στασιαστάς» και να κρεμάσουν για παραδειγματισμό τον δεσπότη του νησιού γιατί με το σταυρό στο χέρι ξεσήκωνε τους χωρικούς . Μάλιστα κατά τη διαδρομή ο Βαυαρός διοικητής έκανε σχέδια: η αποβίβαση να γίνει νύχτα, μέρος των στρατιωτών να πάει από τα δυτικά του νησιού, να γίνει αιφνιδιασμός!

Με κόκκινη σημαία έξω από το στρατοδικείο για να τρομάζουν οι «στασιαστές» έγινε η φοβερή δίκη.

Τι είχε γίνει;

«Το Υπουργείο Οικονομίας , εν τη σοφία του, είχε διατάξει να προσδιορίζεται φόρος επί του καρπού των δένδρων, ως αμυγδαλιές, συκιές. Άτρυγος ακόμα ο καρπός εις το κλαδί, μάλιστα το άνθος …», αναφέρει ο Τερτσέτης, που τον κάλεσαν να δικάσει σε στρατοδικείο τους πεντέξι φουκαράδες Τήνιους δημογέροντες που θέλησαν να πάνε στον Νομάρχη και να ζητήσουν … διευκρινήσεις … αφού το νησί «έχει αέρηδες και ρίχνει τα άνθη», πώς θα προσδιορίζεται ο φόρος στον καρπό που υπολόγιζαν οι Βαυαροί ότι θα παρήγαγαν τα δέντρα και απόκρυπταν οι «πονηροί» Τήνιοι!!!!!

Ο Νομάρχης εν ονόματι του Βασιλέα δεν τους δεχόταν , εκείνοι εν ονόματι του βασιλέα ζητούσαν να ακουστούν, μέχρι που μαζεύτηκε κόσμος που διαμαρτυρόταν εναντίον της αντιβασιλείας και οι δυστυχείς γέροντες, μαζί με τον Δεσπότη της Τήνου, κατέληξαν σε στρατοδικείο για φοβερή αποστασία ανάλογη με εκείνη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα στην Πελοπόννησο !!!!!

Όχι δεν είναι ανέκδοτο, ούτε μύθος. Συνέβη πραγματικά στην περίοδο της Αντιβασιλείας.

Αυτά συμβαίνουν όταν οι Βαυαροί θέλουν να σώσουν την Ελλάδα και να τη βάλουν σε τάξη, γιατί μόνοι τους οι Έλληνες δε μπορούν είτε γιατί …. είναι τεμπέληδες, είτε γιατί … συνωμοτούν , είτε γιατί εκείνοι ξέρουν καλύτερα τα πράγματα της Ελλάδας από τους Έλληνες!

Κάθε ομοιότητα με τη σημερινή κατάσταση είναι απλώς τυχαία!!!!

Οι Γερμανοί στο μεγαλείο τους!!!!!

Δήμος Μαγκλάρας

image