The Talented Mr Chouliarakis και το κούρεμα των καταθέσεων

wpid-wp-1440835003868.jpeg

Η πραγματική καυτή πατάτα που ήθελε πάση θυσία να αποφύγει ο Τσίπρας όλο αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων ήταν το κούρεμα των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες. Υπήρξαν στιγμές που φτάσαμε πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο που θα αδικούσε εκείνους τους πολίτες και τις εταιρίες που άφησαν τις καταθέσεις τους στις ελληνικές τράπεζες.

Δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την απειλή του κουρέματος. Ο νέος υπουργός το γνωρίζει πολύ καλά αυτό μια και ο ίδιος ήταν ο αθόρυβος πρωταγωνιστής των διαπραγματεύσεων. Τα κόκκινα δάνει και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι τα επόμενα μεγάλα στοιχήματα του τλαντούχου Χουλιαράκη από τα οποία εν πολλοίς θα κριθεί η τύχη των καταθέσεων.

Για την προσωπική του ζωή του νέου υπουργού, τα μόνα που είναι γνωστά είναι πως η σύζυγός του είναι Ισπανίδα και πως είναι αδερφός της Λιλής Χουλιαράκη, καθηγήτριας στο London School of Economics .

Ο ίδιος είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και διδακτορικό τίτλο επίσης στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Warwick. Μέχρι να αναλάβει ενεργό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές της χώρας ήταν καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, ενώ πριν από αυτό ήταν λέκτορας Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης στο Jean Monnet .

Έχει διδάξει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Essex και είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Έρευνας για την Απασχόληση του Πανεπιστημίου του Warwick. Είναι επισκέπτης καθηγητής της Τράπεζας της Ελλάδας και συνεργάτης του Δικτύου Επιχειρήσεων της Ευρωζώνης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μακροοικονομία, την οικονομική ιστορία, την εργασιακή μακροοικονομία, στη διεθνή μακροοικονομία και στη μακροοικονομία των νομισματικών ενώσεων.

http://kourdistoportocali.com/post/46466