To κρασί κερασμένο από μένα…

wpid-wp-1438511227640.jpeg

Ωρα 2 το μεσημέρι στα υπόγεια του ΤΗΕ ΗΟΤΕL στις Βρυξέλλες. Τρεις φιγούρες συνομιλούν ψιθυριστά στο ειδικά διαμορφωμένο για εκείνους σαλονάκι. Είναι οι Αλέξης Τσίπρας, Πάνος Καμμένος και Νίκος Παππάς. Εχουν ζητήσει να τους πλησιάζει μόνο η ξανθιά ελληνίδα σερβιτόρα, υπάλληλος του ξενοδοχείου, που κατάγεται από την Κρήτη. Και για τους τρεις η πιο συγκλονιστική στιγμή της ζωής τους. Σε λίγο θα έδιναν έναν όρκο τιμής, όπως γίνεται ανάμεσα στα μέλη στις πιο ιστορικές αδελφότητες του πλανήτη. Γνώριζαν ότι έπρεπε να υπογράψουν την συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος για τους ίδιους.

Ο Νίκος Παππάς έβαλε πάνω στο τραπέζι μια λίστα με ονόματα και ΑΦΜ. Δεκάδες ονόματα. Η ελίτ της εγχώριας διαπλοκής και διαφθοράς. Επιχειρηματίες, πολιτικοί, εκδότες, δημοσιογράφοι, φοροφυγάδες πάσης φύσεως-πρόσωπα που επί το πλείστον ζούνε σαν πρίγκιπες λεηλατώντας το δημόσιο και τις τράπεζες.

-Θα υπογράψουμε αλλά από την Δευτέρα θα αρχίσει το πάρτυ. Ενας μετά τον άλλον θα πάνε φυλακή. Πρέπει να δώσουμε στον κόσμο το αίσθημα δικαίου. Δεν θα μείνει κανένα σκάνδαλο διαφθοράς στο απυρόβλητο. Πρώτα θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη οι δικοί μας…

Αυτός ήταν ο όρκος τιμής των τριών. Η σερβιτόρα δεν άντεξε. Βούρκωσε. Τους είπε:

-To κρασί κερασμένο από μένα…

Και οι τρεις γνωρίζουν πως δεν πρόκειται να σταθούν ούτε μια ώρα στην εξουσία-ακόμη κι αν περάσει από την Βουλή η συμφωνία-εάν δεν οδηγηθούν οι διεφθαρμένοι συμπολίτες μας (όσο ψηλά κι αν βρίσκονται) στην Δικαιοσύνη. Αυτό δηλαδή που δεν έκαναν οι Καραμανλής, Παπανδρέου, Βενιζέλος και Σαμαράς με αποτέλεσμα να εξατμισθούν πολιτικά.

Οι Τσίπρας, Καμμένος και Παππάς γνωρίζουν ότι δεν έχουν περιθώρια να γίνουν οδαλίσκες συμφερόντων γιατί θα τους φτύσει η Ιστορία, όπως και τους προκατόχους τους…

pitsirikidotnet.gr