«Βόμβα» της «Le Monde» για Γκασόλ – Υπονοούμενα για ντοπάρισμα

wpid-wp-1443027416747.jpeg

Το φετινό Eurobasket φέρει την… υπογραφή του Πάου Γκασόλ. Ο Ισπανός σούπερ σταρ πήρε την εθνική του ομάδα από το χέρι και την οδήγησε στην κατάκτηση του χρυσού μετάλλίου, με εμφανίσεις που απέδειξαν ότι είναι ο καλύτερος σύγχρονος Ευρωπαίος παίκτης τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, οι Γάλλοι που ηττήθηκαν στον ημιτελικό από την Ισπανία, «χτυπούν» τον Γκασόλ. Αρθρο της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», με τίτλο «Τα μυστικά της νεότητας του Πάου Γκασόλ», αφήνει να εννοηθεί ότι οι απίστευτες εμφανίσεις του Ισπανού σταρ οφείλονται σε χρήση αναβολικών ουσιών. Αφορμή για το συγκεκριμένο δημοσίευμα στάθηκε η σχέση του Γκασόλ με τον Ισπανό γιατρό Νικολάς Τεράδος, ο οποίος ήταν μπλεγμένος στο «σκάνδαλο Φεστίνα», που «ταρακούνησε» τον αθλητικό κόσμο μετά τον Ποδηλατικό Γύρο της Γαλλίας το 1998.

Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρει το sdna, όταν βρέθηκε μεγάλος αριθμός αναβολικών ουσιών στο αμάξι της ποδηλατικής ομάδας Φεστίνα, ακριβώς πριν από την έναρξη του αγώνα. Οι έρευνες συνεχίστηκαν και διαπιστώθηκε ότι αθλητές πολλών ομάδων ήταν συστηματικοί χρήστες αναβολικών. Μέχρι το Δεκέμβριο του 2000, και οι 9 ποδηλάτες της Φεστίνα κατηγορήθηκαν για τη χρήση της ορμόνης ερυθροποιητίνης, που παράγεται φυσιολογικά από τους νεφρούς. Κατηγορούμενος για τη χορήγηση της ορμόνης βρέθηκε και ο Νικολάς Τεράδος, εξαιτίας των ουσιών που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Ένας από τους γιατρούς που συνεργάζεται ο Γκασόλ για τη βελτίωση της φυσικής του κατάστασης είναι και ο Τεράδος. Ωστόσο, κανένας έλεγχος αντι-ντόπινγκ δεν έχει δείξει τη χρήση απαγορευμένων ουσιών από τον Πάου. Οι Γάλλοι όμως «βρήκαν πάτημα» για να αφήσουν υπονοούμενα για τον Ισπανό σταρ, «δικαιολογώντας» με αυτό τον τρόπο την εκπληκτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται παρά τα 35 του χρόνια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Βινσέντ Κολέ, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι «οι Ισπανοί ντοπάρονται σαν γουρούνια». Ο Γάλλος τεχνικός όμως δήλωσε ότι άγνωστοι χάκαραν το προφίλ του και ότι ο ίδιος ουδέποτε θα έγραφε ή θα έλεγε κάτι τέτοιο.

http://www.iefimerida.gr/news/227556/vomva-tis-le-monde-gia-gkasol-yponooymena-gia-ntoparisma