Ελεύθεροι ο πρόεδρος και ο γ.γ. της ΠΟΣΠΕΡΤ

wpid-wp-1443023334463.jpeg

Ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή εισαγγελέα ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης, Καλφαγιάννης, και ο γραμματέας Οικονομικού της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Κούνης, που είχαν προσαχθεί το πρωί για «παράνομη μετάδοση ραδιοφωνικού προγράμματος».

Οι προσαγωγές έγιναν ύστερα από αίτημα συνδρομής προς την Αστυνομία από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) για την παράνομη εκπομπή της ERTOPEN από παράνομη κεραία και εγκαταστάσεις στα Τουρκοβούνια, τα μηχανήματα της οποίας κατασχέθηκαν.

Στελέχη της ΠΟΣΠΕΡΤ κατήγγειλαν τη σημερινή κίνηση, λέγοντας ότι υπήρχαν διαβεβαιώσεις για τη νόμιμη επαναλειτουργία του σταθμού από τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Σπίρτζη.

ΑΔΕΔΥ: «Αυταρχικές μέθοδοι»

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στους δύο συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ και καταδικάζει τις αυταρχικές, αστυνομικές μεθόδους, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Κάνει λόγο για αναίτιες και τρομοκρατικού χαρακτήρα συλλήψεις και καλεί τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και την κυβέρνηση να παρέμβουν για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.

ΕΡΤopen: «Δεύτερο μαύρο»

Νωρίτερα, η ΕΡΤopen είχε δημοσιεύσει την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η «πολλά υποσχόμενη» εκκαθάριση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου ξεκίνησε από την ΕΡΤopen που κράτησε ζωντανή την φωνή της κοινωνίας για πάνω από δυο χρόνια… Μια  εκκαθάριση που προφανώς θα τελειώσει εκεί.

Ο Παναγιώτης Καλφαγιάννης προέδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ και ο Δημήτρης Κούνης, ταμίας της Ομοσπονδίας προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης για τη μετάδοση του προγράμματος της ΕΡΤopen και κρατούνται για την ώρα».

Από την πλευρά της Ραχήλ Μακρή έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter: «Zήτω η χούντα».

ΛΑ.Ε.: «Βάναυση και αυθαίρετη σύλληψη»

«Δε πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη», σχολίασε η Λαϊκή Ενότητα σε ανακόινωσή της.

Χαρακτήρισε «ανυπόστατους» και «προβαλλόμενες δικαιολογίες» τους λόγους της αυταρχικής σύλληψης, που «προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία».

ΕΕΚ: «Όχι στο νέο «μαύρο»»

Να συνεχίσει να εκπέμπει η ERTOPEN και τα Ραδιοτηλεοπτικά μέσα τώρα να είναι ανοιχτά στο λαό και τους κοινωνικούς αγώνες, ζήτησε το ΕΕΚ.

«Όχι στο νέο «μαύρο»» είπε το κόμμα με ανακοίνωσή του σημειώνοντας ότι «οι συλλήψεις των  συνδικαλιστών, προειδοποιούν για την κατάσταση και μέσα στην ίδια την  ΕΡΤ το επόμενο διάστημα» και ότι «δηλώνουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο, την  προσήλωση της κυβέρνησης στις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές,  στο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον περασμένο Γενάρη δήλωνε πως το μοντέλο αυτοδιαχείρισης της ελεύθερης ERTOPEN, θα ήταν το μοντέλο της αναδομημένης υποτίθεται ΕΡΤ. Στην πορεία, άρχισαν να κόβονται εκπομπές από την ΕΡΤ3, να στοχοποιούνται παραγωγοί της ERTOPEN. Η ΕΡΤ άρχισε γρήγορα να μοιάζει στην ΕΡΤ, που όλος ο λαός θέλησε να κάνει στην άκρη, όταν έπεσε το μαύρο το Σεπτέμβρη του 2013».

http://www.efsyn.gr/arthro/eleytheroi-o-proedros-kai-o-gg-tis-pospert