Θράσος Γεννηματά: Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναζωντανέψει το ΕΣΥ

wpid-wp-1442089419899.jpeg

Το θράσος να μιλά για αναγέννηση του ΕΣΥ έχει η Φώφη Γεννηματά, ξεχνώντας την καταστροφική πολιτική του ΠΑΣΟΚ στον τομέα της Υγείας, τον οποίο ξεπούλησε ανερυθρίαστα στα γερμανικά συμφέροντα.
«Το ΕΣΥ είναι ίσως η πιο ιστορική και η πιο σημαντική μεταρρύθμιση, που σχεδίασε και υλοποίησε το ΠΑΣΟΚ. Έχει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του: νέα νοσοκομεία, ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε αυτά, Κέντρα Υγείας που κράτησαν τον κόσμο με ασφάλεια στην ελληνική περιφέρεια, δημιουργία του ΕΚΑΒ, υποδομές κι εξοπλισμοί», δήλωσε χωρίς ίχνος ντροπής η πρόεδρος του κόμματος όπου βρήκε πολιτική στέγη ο Ανδρέας Λοβέρδος, τη θητεία του οποίου στο υπουργείο Υγείας θυμούνται με τα μελανότερα χρώματα ο κλάδος και οι Έλληνες πολίτες.
Παράλληλα, κατά την επίσκεψή της το απόγευμα του Σαββάτου (12/9) στο κέντρο υγείας Αμφιλοχίας, η κα Γεννηματά τόνισε ότι παρά τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ, δεν παύει να είναι μια πολύ μεγάλη κατάκτηση για τον ελληνικό λαό και δεσμεύτηκε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι αποφασισμένη να ξαναζωντανέψει το ΕΣΥ.
«Χρειάζεται να δώσουμε έμφαση στον οικογενειακό γιατρό σε κάθε γειτονιά, στην κάρτα υγείας για κάθε πολίτη, αλλά και στα επείγοντα περιστατικά, στην πρόληψη του καρκίνου και στις χρόνιες παθήσεις. Θέλουμε ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που θα ανταποκρίνεται στις οικονομικές, κοινωνικές ανάγκες, αλλά και στα νέα επιστημονικά δεδομένα. Μπορούμε να το πετύχουμε, αρκεί μετά από αυτές τις εκλογές να έχουμε κυβέρνηση σταθερή, ευρείας πλειοψηφίας, με μεγάλη λαϊκή υποστήριξη, που θα στηρίζεται σε μια δεσμευτική προγραμματική συμφωνία», είπε και επανέλαβε ότι «είμαστε η κρίσιμη, χρήσιμη, δημιουργική δύναμη»…
Γι΄ αυτό ζητάμε τη δύναμη από τον ελληνικό λαό να είμαστε εμείς, το ΠΑΣΟΚ κι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ο καταλύτης για τη συνεργασία, ο εγγυητής της σταθερότητας», υπογράμμισε.
«Τη συνεννόηση και τη συνεργασία μετά τις εκλογές θα την επιβάλει ο λαός»
Στο μεταξύ, το σχηματισμό κυβέρνησης με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στη βάση δεσμευτικής προγραμματικής συμφωνίας, προτάσσει σε συνέντευξή της στην «Ημερησία» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Η συνεργασία αυτή είναι η προϋπόθεση και το «κλειδί», υποστηρίζει, για να προχωρήσουμε στη χώρα με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπούμε σταδιακά σε πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής προοπτικής.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Γεννηματά διατυπώνει την πεποίθηση ότι τη συνεννόηση και τη συνεργασία μετά τις εκλογές θα την επιβάλει ο λαός με την ψήφο του. Τότε, επισημαίνει, κάποιοι θα προσπαθούν να καταπιούν όσα πριν από λίγες ημέρες έλεγαν ο ένας για τον άλλον, κατηγορώντας τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «παίζουν ένα παλαιοκομματικό ξεπερασμένο παιχνίδι προκειμένου να δημιουργήσουν καρικατούρα διπολισμού».
Επίσης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκφράζει την αισιοδοξία της ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα επιτύχει τον εκλογικό της στόχο και θα είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας. «Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δημιουργεί την ελπίδα για την τρίτη εναλλακτική δύναμη, που αποτελεί τον καταλύτη και την εγγύηση για την πολιτική σταθερότητα» υποστηρίζει.
Τέλος, αναφερόμενη στην απόφαση του ΚΙΔΗΣΟ για μη κάθοδο στις εκλογές, σημειώνει ότι «διαμορφώνει νέα θετικά δεδομένα για την ενότητα της παράταξης και διευκολύνει σε επίπεδο στελεχών, και κυρίως της βάσης του ΠΑΣΟΚ, την επιστροφή στο κοινό μας σπίτι».

http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/623708/thrasos-gennimata-to-pasok-tha-xanazontanepsei-to-esy