Νέες Περικοπές στις Συντάξεις… Θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2016

wpid-wp-1442904582633.jpeg

ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…

Στην ψήφιση μέτρων και στην έκδοση εφαρμοστικών εγκυκλίων που οδηγούν σε σημαντικές περικοπές στα συντάξεις θα προχωρήσει έως τα τέλη Οκτωβρίου η νέα κυβέρνηση.

Ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων – κατά πληροφορίες θα αναλάβει το ίδιο χαρτοφυλάκιο ο Γιώργος Κατρούγκαλος- θα πρέπει να φροντίσει ώστε έως τον Οκτώβριο του 2015 να θεσπιστούν αλλαγές στις συντάξεις που θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2016.

Ο εν λόγων σχεδιασμός προβλέπει την καθιέρωση στενότερης συνδέσεως μεταξύ εισφορών και παροχών, την αναθεώρηση και τον εξορθολογισμό όλων των διαφορετικών ασφαλιστικών συστημάτων, την διεύρυνση και τον εκσυγχρονισμό της βάσης εισφορών και συντάξεων για όλα τα αυτοαπασχολούμενα άτομα, αλλά και την «καθολική» ενοποίηση των ταμείων κοινωνικών ασφαλίσεων. Από την ενοποίηση αυτή αναμένεται να επέλθουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις, αρχής γενομένης από το 2016.

Παραλλήλως, έως την 31η Οκτωβρίου 2015 θα πρέπει να προχωρήσει η κατάργηση όλων των περιττών επιβαρύνσεων κατά την χρηματοδότηση των συντάξεων (π.χ. εισφορές υπέρ των συγκεκριμένων ταμείων), η αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ για τους ανασφάλιστους, η σταδιακή κατάργηση του επιδόματος αλληλεγγύης (ΕΚΑΣ) και η επιβάρυνση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με ποινή 10% (επιπλέον της τρέχουσας ετήσιας ποινής του 6%)·για όσους θίγονται από την παράταση της ηλικίας συνταξιοδοτήσεως.

Μεταξύ άλλων μέσα στον Οκτώβριο θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να προσδιορίσει και να θεσπίσει νομοθετικά και ισοδύναμα μέτρα για την πλήρη αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εφαρμογής της δικαστικής απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικώς με τα συνταξιοδοτικά μέτρα του 2012.

Τέλος, έως τον Οκτώβριο του 2015 θα πρέπει να βελτιωθεί η είσπραξη των χρεών από εισφορές κοινωνικής ασφαλίσεως και να θεσπιστούν αυστηρότερα μέτρα αναγκαστικής εισπράξεως για τους υπερήμερους οφειλέτες.

http://hellasforce.com/2015/09/22/