Τι συμβαίνει με τα «θαλασσοδάνεια» του ΣΚΑΪ;

wpid-wp-1444970259180.jpeg

Το παιχνίδι της επιβίωσης των συστημικών καναλιών με δάνεια των οποίων τις εγγυήσεις πληρώνει ο ελληνικός λαός μέσω ΤΧΣ είναι μία από τις μεγαλύτερες «πληγές» στο χώρο της ενημέρωσης.

Για να είμαστε απολύτως σαφείς και συγκεκριμένοι, με τροχό τα ΜΜΕ που έχουν στην ιδιοκτησία τους, οι καναλάρχες έπαιρναν – και αρκετοί παίρνουν ακόμα και μέσα στην κρίση – δυσθεώρητα δάνεια από συστημικές τράπεζες ή μη, χωρίς να βάζουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους και στη συνέχεια ουδείς γνωρίζει πού πάνε αυτά τα χρήματα, την ίδια ώρα που η Τράπεζα της Ελλάδας αρνείται ακόμα και τώρα να δώσει στην κυβέρνηση τα σχετικά στοιχεία.

Οι ίδιοι άνθρωποι, που με αυτές τις πρακτικές καταφέρνουν να επιβιώνουν επί σειρά ετών, ζητούν πάλι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. να ξαναπάρουν κανάλια και να έχουν προνομιακή μοριοδότηση για να συνεχίζουν να λαμβάνουν «θαλασσοδάνεια». Μάλιστα, σπεύδουν χωρίς ίχνος ντροπής να ζητήσουν από τους τραπεζίτες να «κουρέψουν» τα «θαλασσοδάνειά» τους, ενώ αρκετοί χρησιμοποιούν το κόλπο της… πληρωμής μέσω ανταποδοτικής διαφήμισης, αποδεικνύοντας πως τα θέλουν όλα δικά τους.

Το Newsbomb.gr ανοίγει το φάκελο των… θαλασσοδανεισμένων καναλιών και θα φέρει στο προσκήνιο όλες τις υποθέσεις που ακόμα… ερευνά η κυβέρνηση, αλλά και η ελληνική δικαιοσύνη, αφού τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν λάβει δάνεια και από την Αγροτική Τράπεζα.

Αρκεί, σε πρώτη φάση, να δει κανείς με προσοχή τους ισολογισμούς των Μέσων Ενημέρωσης που ανήκουν στο ΣΚΑΪ – και αποτελούν ένα μόνο παράδειγμα – για να διαπιστώσει το πώς παιζόταν το «παιχνίδι» τα προηγούμενα χρόνια.

Στον πίνακα 1 φαίνεται ότι μια από τις εταιρείες του ΣΚΑΪ έχει μακροπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις πάνω από 29 εκατομμύρια ευρώ με ίδια κεφάλαια 14 εκατομμύρια.

image

Σε άλλη εταιρεία που ανήκει στον ίδιο όμιλο, εμφανίζονται δανειακές υποχρεώσεις άνω των 21 εκατομμυρίων, με το ίδιο μετοχικό κεφάλαιο της πρώτης εταιρείας, τα 14 εκατομμύρια.

image

Από τους πίνακες είναι απόλυτα εμφανές ότι ο ΣΚΑΪ λάμβανε δάνεια χωρίς να κάνει αντίστοιχες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ.ΕΛ. εφαρμόσει όλα όσα έχει υποσχεθεί προεκλογικά, τότε όλοι οι καναλάρχες θα έχουν σοβαρό πρόβλημα, αφού τα όποια δάνεια λαμβάνουν θα πρέπει πλέον να συμβαδίζουν και με ανάλογες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Κοινώς, πλέον θα μπορούν να παίρνουν τόσα όσα μπορούν να εξυπηρετούν. Δηλαδή, τίποτα…

Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα συνεχίζουν να «παριστάνουν» τους εκδότες με λεφτά του ελληνικού λαού πλανώνται πλάνην οικτρά…

Υ.Γ. Για όσους δεν κατάλαβαν, τα χρήματα που δανείζουν οι τράπεζες είναι με εγγυήσεις του ΤΧΣ που πλήρωσε με αίμα ο ελληνικός λαός.

newsbomb

http://www.triklopodia.gr/ti-simveni-ta-thalassodania-tou-skai/