Μπράβο Έλληνες! Λένε οι Ρώσοι για το κάψιμο τουρκικών σημαιών στην Αθήνα λόγω της κατάρριψης του SU-24

wpid-wp-1448630949621.jpeg

Μεγάλη έκταση δίνουν τα ρωσικά τηλεοπτικά και ειδησεογραφικά πρακτορεία ειδήσεων  στην Ρωσία, για το κάψιμο αμερικανικών και τουρκικών σημαιών  στην Αθήνα . Η κίνηση αυτή  έγινε κατά την διάρκεια πορείας Ελλήνων πολιτών  στην τουρκική Πρεσβεία,  λόγω του  προκλητικού  περιστατικού με την  άνανδρη κατάρριψη  του ρωσικού βομβαρδιστικού  Su-24 από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη .

Περίπου εκατό άτομα συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη στην κεντρική πλατεία Συντάγματος και έκαναν πορεία κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, και  του Κοινοβουλίου προς την Τουρκική Πρεσβεία. Η ελληνική αστυνομία τους σταμάτησε  περίπου 300 μέτρα από την Τουρκική πρεσβεία, κοντά στο άγαλμα των ηρώων Ελλήνων πιλότων  του μοιραίου ελικοπτέρου που έχασαν τη ζωή τους κοντά στη βραχονησίδα Ίμια στο αρχιπέλαγος των Δωδεκανήσων  στο Αιγαίο Πέλαγος, το 1996.

Τα ρωσικά ΜΜΕ προβάλουν συνεχώς το γεγονός των καθημερινών προκλητικών παραβιάσεων στον ελληνικό εναέριο χώρο , από Τούρκους, κάτι που έχει στοιχίσει την ζωή σε Έλληνες πιλότους όλα αυτά τα χρόνια.

image

Οι διαδηλωτές ξεδίπλωσαν πανό που επικρίνει την Τουρκία και το ΝΑΤΟ και πέταξαν  φυλλάδια καλώντας την Ελλάδα να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ. Οι διαδηλωτές έκαψαν επίσης συμβολικά αμερικανικές και τουρκικές σημαίες . «Είναι συμβολικό!»  είπε ένας από τους διαδηλωτές.

Τον ισχυρότατο  αστυνομικό κλοιό πέρασε  ένας μόνο από τους διοργανωτές της συνάντησης,  ο πρόεδρος του Συλλόγου των αποφοίτων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης Παναγιώτης Ξανθόπουλος,   ηγέτης της κίνησης  «Εθνικής Ενότητας», αλλά και ο ηγέτης της αριστερής πτέρυγας του  ΣΥΡΙΖΑ και  πρώην υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης .

Ωστόσο, οι προσπάθειες των συμμετεχόντων να καταθέσουν έγγραφη  διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Τουρκίας απέτυχαν,  περίπου 20 μέτρα από την είσοδο της τουρκικής διπλωματικής αποστολής. Όλοι οι διαδηλωτές  τέθηκαν σε ισχυρό κλοιό της αστυνομίας και ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε ότι υπάρχει εντολή απαγόρευσης της  εισόδου στην τουρκική Πρεσβεία.

Ο πρώην Βουλευτής Π. Λαφαζάνης δήλωσε εξαγριωμένος  ότι όλες οι ξένες πρεσβείες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ισραήλ, δέχονται γραπτές διαμαρτυρίες,  αλλά μόνο η Τουρκική Πρεσβεία αρνείται . Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ακολουθεί εντολές του Υπουργείου προστασίας του Πολίτη, τονίζει το δημοσίευμα .

Το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα σε ένδειξη αλληλεγγύης με τις ενέργειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας εκτιμά  ότι η Άγκυρα έπραξε ακατανόητα στην περίπτωση του μαχητικού  Su-24, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .

image

image

«Δεν ξέρουμε ποίος   τρελός ανέλαβε την ευθύνη να δώσει τέτοια εντολή¨, αναφέρουν πολλοί Έλληνες αξιωματούχοι .

« Ίσως, ακολουθώντας το παράδειγμα των τρελών Τούρκων αξιωματούχων, οι Έλληνες πιλότοι  θα πρέπει να καταρρίπτουν κάθε  τουρκικό στρατιωτικό αεροσκάφος  που παραβιάζει συνεχώς τον εναέριο χώρο της χώρας μας. Ίσως  ο Ερντογάν να ζηλεύει τον ρόλο της Γερμανίας, η οποία προκάλεσε δύο παγκόσμιους πολέμους;», ανέφεραν πολλοί από τους συμμετέχοντες του συλλαλητηρίου.

Η Τουρκία δεκάδες φορές κάθε μέρα  παραβιάζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, τονίζει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti αλλά και το ομόλογο του Itar Tass, εκ των μεγαλυτέρων ειδησεογραφικών κρατικών πρακτορείων ειδήσεων στην Ρωσία, τα οποία εκφράζουν στην ουσία την ρωσική κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Β.Πούτιν  .

Μεταξύ των  διοργανωτών του συλλαλητηρίου  ήταν επίσης η ΜΚΟ  «Εναλλακτική Κίνηση» και ο  πολιτιστικός οργανισμός «ΕΡΜΗΣ».

«Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στις  ενέργειες της Ρωσίας στην Μέση Ανατολή με στόχο την πρόληψη της εξάπλωσης του  ισλαμικού εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας. Οι ενέργειες των τουρκικών αρχών δεν ευσταθούν. Ο κόσμος εξακολουθεί να είναι μουδιασμένος  από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και το ρωσικό αεροσκάφος,..», δηλώνουν πολλοί από τους συμμετέχοντες.

«Η Ρωσία είναι μπροστά στο αγώνα εναντίον του ακραίου ισλαμισμού που είναι ο  «καρκίνος» της εποχής μας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον Ρώσο πρόεδρο…..Η  δράση της Άγκυρας είναι «μια μαχαιριά στην πλάτη», όχι μόνο της Ρωσίας , αλλά  και ένα πισώπλατο χτύπημα στον  διεθνή  αντιτρομοκρατικό  συνασπισμό» , δήλωσαν πολλοί από τους συμμετέχοντες του συλλαλητηρίου .

Οι διαδηλωτές είπαν ότι ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ  την επίσημη ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την πρόκληση της Τουρκίας στην Ρωσία .

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,  το ζήτημα του Αιγαίου και της μακραίωνης και άνανδρης τουρκικής συμπεριφοράς με τις καθημερινές παραβιάσεις, υπερπτήσεις,  πάνω από νησιά, την είσοδο τουρκικών μαχητικών κατά την διάρκεια ασκήσεων του ΠΝ , αποτελούν πλέον και ρωσικό «ζήτημα».

Όχι μόνο γιατί μας « αγαπάνε» οι Ρώσοι, αλλά διότι το Αιγαίο συνδέει την Μαύρη Θάλασσα με την Μεσόγειο,  και στο οποίο κινούνται καθημερινά ρωσικά πολεμικά σκάφη. Οι Ρώσοι κατανόησαν ακριβώς τι ακριβώς πράττουν οι Τούρκοι στην περιοχή, και τα γεγονότα από εδώ και στο εξής θα πάρουν τον «δρόμο τους».

image

http://www.triklopodia.gr/