Έρχονται γραφεία προστασίας δικαιωμάτων των ασθενών στα νοσοκομεία

wpid-wp-1448695812267.jpeg

Γραφεία προστασίας δικαιωμάτων των ασθενών στα νοσοκομεία προτίθεται να δημιουργήσει το υπουργείο Υγείας. Η σχετική ανακοίνωση έγινε μετά τη δημοσιοποίηση της σύλληψης γυναικολόγου στο Θριάσιο που ζήτησε φακελάκι για τοκετό.

Ο μαιευτήρας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων ενώ δρομολογούνται οι διαδικασίες για την άμεση παραπομπή της υπόθεσης στο πειθαρχικό συμβούλιο της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Με αφορμή το περιστατικό αυτό, το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι το φαινόμενο του χρηματισμού στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, είναι γνωστό πρόβλημα και αποτελεί μια από τις σοβαρότερες παθογένειες του συστήματος υγείας από την οποία η ελληνική κοινωνία θα πρέπει και να απαλλαγεί.

image

Προς αυτή την κατεύθυνση και με στόχο την ενθάρρυνση των πολιτών να καταγγέλλουν τέτοιου είδους φαινόμενα, το υπουργείο Υγείας έχει ενσωματώσει στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα στη Βουλή, διάταξη που προβλέπει τη σύσταση ειδικού γραφείου προστασίας δικαιωμάτων ληπτών υπηρεσιών υγείας.

Τα γραφεία αυτά θα λειτουργούν σε κάθε νοσοκομείο της χώρας και θα έχουν ως αρμοδιότητα, μεταξύ άλλων, τη συλλογή και τη διεκπεραίωση καταγγελιών για φαινόμενα διαφθοράς στο σύστημα υγείας.

image

http://tvxs.gr/news/ellada/grafeia-prostasias-dikaiomaton-ton-asthenon-sta-nosokomeia