“ΔΙΝΕΙ ΣΤΕΓΝΑ” ο Παρασκευόπουλος τον Τσίπρα-Ο πρωθυπουργός γνώριζε τις συνομιλίες Λάμπρου με τους “Πυρήνες”

wpid-wp-1448400620590.jpeg

Αυτό θα πει “κάρφωμα”

Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ενήμερος για τις συνομιλίες του συμβούλου του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνου Λάμπρου με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, σύμφωνα με τον Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι συμμετείχε σε σύσκεψη κυβερνητικών στελεχών όπου συζητήθηκε το θέμα των συνομιλιών με κρατουμένους, παρουσία του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε αναφορά στην επίσκεψη του κ. Λάμπρου στις φυλακές.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Παρασκευόπουλος υπερασπίστηκε τον κ. Λάμπρου, χαρακτηρίζοντάς τον «μετρημένο, σοβαρό και λογικό» πρόσωπο που στόχο είχε την αποκατάσταση της νομιμότητας στις φυλακές.

«Ο κ. Λάμπρου προσπάθησε να αποσβέσει τις αναταραχές. Συζητούσε στη γλώσσα των κρατουμένων ώστε να μπορεί να είναι αποτελεσματικός σε μια προσπάθεια αποκατάστασης της ηρεμίας στο χώρο των φυλακών», είπε.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στην συνέχεια υπενθύμισε ότι έχουν γίνει και στο παρελθόν συζητήσεις με κρατουμένους. Αποκάλυψε μάλιστα ότι και ο ίδιος υπήρξε στο παρελθόν «ο Λάμπρου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ», καθώς επισκέφτηκε το 1990 και το 1996 τις φυλακές με εντολή των τότε υπουργών, Θ. Κανελλόπουλου και Ευαγ. Βενιζέλου, για να συνομιλήσει με κρατουμένους.

Αναφερόμενος στον κ. Πανούση, ο κ. Παρασκευόπουλος άφησε αιχμές για το γεγονός ότι ο πρώτος ανασκεύασε τις αρχικές καταγγελίες του.

«Ο κ. Πανούσης πέρασε μια κακή φάση. Ελπίζω ότι θα αποκατασταθεί και θα υπάρχει καλή συνεννόηση», είπε

image

http://www.makeleio.gr/?p=488925