Κάποτε ντρεπόταν. Οχι πια!

wpid-wp-1448645413025.jpeg

«Στο τραπέζι του διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα εθνικής σημασίας θα καθίσουν οι αρχηγοί όλων των δημοκρατικών κομμάτων, με εξαίρεση του ΚΚΕ, μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ζητήσει σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό και το ασφαλιστικό. Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλία συνεννόησης με την αντιπολίτευση για κάποιο μεγάλο κοινωνικό θέμα μετά την περίφημη σύσκεψη για το «Μακεδονικό» τη δεκαετία του ’90, αφού επί δεκαετίες κυριαρχούσε η αντίληψη ότι συσκέψεις πολιτικών αρχηγών συγκαλούνται μόνο σε περιόδους πολιτικής – κυβερνητικής αποσταθεροποίησης».

Από τη σημερινή «Αυγή»:
Ξέρετε σε ποια σύσκεψη για το «Μακεδονικό» αναφέρεται η εφημερίδα της «ριζοσπαστικής Αριστεράς»; Σ” εκείνη που συγκάλεσε το 1992 ως πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, εν μέσω εθνικιστικών συλλαλητηρίων.
Στην έξοδό της από τη σύσκεψη, η τότε πρόεδρος του ΣΥΝ, Μαρία Δαμανάκη, ερωτώμενη από δημοσιογράφο αν οι πολιτικοί ηγέτες συμφώνησαν μεταξύ τους για την «πάταξη του κράτους των Σκοπίων», είπε το διαβόητο «όλοι, πλην Λακεδαινονίων», εννοώντας την Παπαρήγα.

Επί χρόνια ντρέπονταν οι συνασπισμένοι και κατόπιν οι συριζαίοι, και θα ήθελαν να ξεχαστεί η χυδαία απάντηση της Δαμανάκη.Τώρα φαίνεται πως τη θυμούνται με καμάρι…

image

image