Με το μυαλό στις 9 Δεκεμβρίου επέστρεψε ο Ολυμπιακός

wpid-wp-1448473682715.jpeg

Από το Μόναχο και την «Αλιάντς Αρένα» στον Πειραιά και στο Καραϊσκάκη. Από το βαρύ 4-0 στην προσδοκία της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ολοι στον Ολυμπιακό ξεπέρασαν γρήγορα την ήττα από την Μπάγερν και πήγαν το… ρολόι τους δεκατέσσερα βράδια μακριά. Εβαλαν την… υπενθύμιση στις 9 Δεκεμβρίου 2015 για τον «τελικό» με την Αρσεναλ, η οποία από το 1999 και τούδε συμμετείχε αδιάλειπτα στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Πολλοί θεωρούν την Αρσεναλ φαβορί για την πρόκριση, αλλά εμείς θα τα δώσουμε όλα στην έδρα μας, όπου όλοι ξέρουν ότι είμαστε δυνατότεροι, για να περάσουμε στην επόμενη φάση. Το είχα προβλέψει ότι θα κριθεί η πρόκριση στο τελευταίο ματς» τόνισε ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος, ερωτηθείς για το αν είναι επικίνδυνο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ενδέχεται να κυνηγήσει την ισοπαλία και όταν ο στόχος σου είναι μόνον αυτός κινδυνεύεις να χάσεις, αποκρίθηκε: «Για να αντιμετωπίσεις τόσο καλές ομάδες και για να περάσεις στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει να τα δώσεις όλα και να μη σκέφτεσαι καθόλου το αποτέλεσμα. Πρέπει να παλέψεις στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου σε όλη τη διάρκεια αγώνα για να μπορέσεις να πάρεις αυτό που θέλεις».

Οσον αφορά το χθεσινό ματς, ο Πορτογάλος τεχνικός ομολόγησε πως «δεν παλέψαμε όσο θα έπρεπε στα πρώτα 20 λεπτά. Το αποτέλεσμα αναμφίβολα είναι βαρύ. Για να παλέψεις όμως απέναντι σε μια τόσο καταπληκτική ομάδα πρέπει να είσαι ένα επίπεδο πάνω από τις δυνάμεις σου. Δεν μπήκαμε, όμως, στο γήπεδο όπως το είχαμε σχεδιάσει και δεν τα καταφέραμε. Για να αντιμετωπίσεις έναν τέτοιο αντίπαλο πρέπει να πιάσεις το μάξιμουμ των δυνατοτήτων σου και εμείς δεν το κάναμε σήμερα».

Οι ουδέτεροι
Κι αν ο Ισπανός παίχτης της Αρσεναλ, Εκτορ Μπεγερίν, τόνισε πως «θα τα δώσουμε όλα, ακόμα και τη ζωή μας για να προκριθούμε», κάποιοι ουδέτεροι, όπως ο Στιβ Τζέραρντ και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, δεν είναι βέβαιοι ότι η πρόκριση είναι εύκολη υπόθεση για τους «κανονιέρηδες»:

«Δεν είμαι σίγουρος αν η Αρσεναλ με τους διαθέσιμους παίχτες είναι ικανή να πάει εκεί και να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει για να προκριθεί. Πιστεύω πως χρειάζονται κάποιους παίχτες να επιστρέψουν από τραυματισμούς, τουλάχιστον για να είναι στον πάγκο, καθώς αυτό το παιχνίδι μπορεί να είναι από εκείνα που κρίνονται στο νήμα» δήλωσε ο θρύλος της Λίβερπουλ, ενώ ο Πολωνός άσος της Μπάγερν έδωσε μικρό πλεονέκτημα πρόκρισης στον Ολυμπιακό, διότι «πρέπει η Αρσεναλ να πάει και να κερδίσει με δύο γκολ διαφορά».
«Τελικό», πάντως, με την ισόβαθμη Αρσεναλ θα έχει την ίδια μέρα και η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, που χθες νίκησε (1-0) την Μπάγερν με γκολ του Μανθάτη (50′).

image

http://kourdistoportocali.com/post/48415