Ο Στουρνάρας και τα εμβάσματα των Συριζαίων

wpid-wp-1448631954422.jpeg

Audaces fortuna iuvat

Βιργίλιος, 70-19 π.Χ., Λατίνος ποιητής

μτφρ: η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις βίαιες επιθέσεις που είχε δεχθεί από τα λεφούσια των βλαμμένων του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Στουρνάρας;

Οι πιο πολλοί ζητούσαν την κεφαλί του επί πίνακι διά ασήμαντον αφορμή. Προφανώς τους ενοχλούσε και το γεγονός ότι ο κεντρικός τραπεζίτης, με κομμουνιστή πατέρα, κατάφερε να κατακτήσει τον κόσμο των αγορών δίχως να χρειασθεί να ευτελισθεί μπροστά στον καθρέφτη του.

Επιθετικός, ειλικρινής, ακέραιος, δεν λιποψύχησε, δεν μάσησε τα λόγια του.

Παραμένει δε τόσο ευγενής σαν άνθρωπος που παρότι παντοδύναμος, υπερασπιζόμενος τον θεσμό, αρνείται να κρεμάσει τις κωλοτρυπίδες τους στα μανταλάκια.

Εννοούμε τις κωλοτρυπίδες εκείνων των προβεβλημένων Συριζαίων που συμμετείχαν στο όργιο φοροδιαφυγής των 300 δις ευρώ.

Είναι ακριβώς αυτό το ποσό των εμβασμάτων που 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας φρόντισαν να βγάλουν στο εξωτερικό την τελευταία 15ετία.

Είναι ακριβώς αυτό το ποσό για το οποίο οι φαύλες κυβερνήσεις των Μνημονίων σταυρώνουν τα κορόιδα που δεν αναζήτησαν τις άκρες να βγάλουν τα χρήματά τους εκτός εγχώριου τραπεζικού συστήματος και τώρα τα κλαίνε.

Είναι δε τόσο καρνάβαλοι οι εκάστοτε κυβερνώντες ώστε αναζητούν δήθεν λίστες με ονόματα ελλήνων φοροφυγάδων στην Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία.

Μα τα ίχνη του ενός εκατομμυρίου συμπολιτών μας που έβγαλαν μαύρο και αδήλωτο χρήμα (το μεγαλύτερο ποσοστό γιατί είναι κι αυτοί που τα έβγαλαν εκτός συνόρων σε μαύρες σακούλες) βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Από εδώ εξήλθαν τα δις των εξυπνάκηδων συμπολιτών μας τινες εκ των οποίων είναι σήμερα βαμμένοι Συριζαίοι.

Και προβεβλημένοι μάλιστα.

Ο κος Γιάννης Στουρνάρας λοιπόν υπερασπιζόμενος τον θεσμό και το κύρος του αρνείται να τραβήξει την πρίζα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Εχει όμως κάθε δικαίωμα να χαμογελά όταν ακούει ότι ο Τρύφων Αλεξιάδης έφερε νέα λίστα από την αλλοδαπήν και ότι αυτή η λίστα θα ελεγχθεί τάχιστα!

Ω, πόσο σανό θα πρέπει να ταίσουμε τον ηλίθιο λαουτζίκο;

Ο Γιάννης Στουρνάρας έχει και ένα άλλο προνόμιο.

Δύναται να γνωρίζει ποια είναι τα ποσά των θαλασσοδανείων που έχουν λάβει κάποια καλόπαιδα μηντιάρχες, ασκώντας κάθε είδους πίεση στις τράπεζες.

Αυτά τα καλόπαιδα που έχουν να πληρώσουν 3 και 4 μισθούς στους εργαζόμενους των μηντιακών εργοταξίων τους και παρόλα αυτά το θράσος τους περισσεύει.

Ολα αυτά τα θρασύδειλα και χαμερπή σκουλήκια οφείλουν στον κεντρικό τραπεζίτη απέραντο σεβασμό.

image

http://kourdistoportocali.com/post/48457