ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΛΑΨΟΥΜΕ-Πάγκαλος: Πληρώνω 9.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ, παίρνω δύο συντάξεις που έχουν περικοπεί σημαντικά -Την ώρα που οι πολίτες δεν έχουν καν φως!

wpid-wp-1447164553636.jpeg

Μα δεν ντρέπονται που λένε τέτοια πράγματα;
Σε ραδιοφωνικό σταθμό μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος και τόνισε ότι πληρώνει 9.000 ευρώ ΕΝΦΙΑ για ακίνητα που δεν του αποδίδουν χρήματα: «Εισπράττω δύο συντάξεις, μία δικηγορική και μία βουλευτική. Δεν ξέρω αν θα έπρεπε να υπάρχει αυτό, αλλά είναι άλλο θέμα. Εν πάση περιπτώσει, η μία έχει περικοπεί κατά 65% και η άλλη κατά 51% και εκτός αυτού πληρώνω 9.000 ευρώ το χρόνο ΕΝΦΙΑ για μια περιουσία που δεν μου αποδίδει κανένα απολύτως εισόδημα», είπε χαρακτηριστικά.

Και εξήγησε: «είναι χωράφια που δεν καλλιεργούνται και οικόπεδα στην περιοχή της Ελευσίνας, οικόπεδα με ένα ερημωμένο σπίτι και κληρονομιές. Αλλά δεν μπορώ να πουλήσω τίποτα, γιατί τα πουλάω όλα και δεν βρίσκω αγοραστή.

Είναι ευχής έργον να δώσεις ένα ακίνητο (στο Δημόσιο), να του πεις εκτίμησέ το με βάση τις αντικειμενικές αξίες που υπάρχουν και μετά απάλλαξέ με από όσα βάρη έχω. Πάρα πολύς κόσμος θα έβρισκε μια διέξοδο έτσι. Υπάρχει από πολύ κόσμο, κυρίως από επιχειρήσεις με πολλά και μεγάλα ακίνητα σε αξιόλογες τοποθεσίες, οι οποίες έχουν χρεοκοπήσει και δεν γίνεται καμία διαδικασία εκτός από την πτωχευτική, που έχει πάρα πολλά προβλήματα και δεν λένε να διορθώσουν εδώ και καιρό».

Για τις καταγγελίες Πανούση, σημείωσε πως «είναι σοφός άνθρωπος, μεγάλης εμβέλειας, αξεπέραστου ήθους. Μιλάω εκ πείρας, γιατί τον είχα συνεργάτη ως υπουργός Εξωτερικών και ξέρω πώς λειτουργεί. Έδωσε μια απάντηση ο ίδιος, ότι δεν ήθελε να γίνουν διαρροές. Αν το έλεγε τότε, θα του λέγαμε γιατί βγαίνει προεκλογικά και λέει αυτά τα πράγματα και μάλιστα εναντίον μιας παράταξης με την οποία δεν σκοπεύει να πολιτευθεί και χωρίς να συνεχίσει να είναι στην κυβέρνηση, διότι σε ανύποπτο χρόνο είχε πει ότι δεν θα πολιτευθεί και ότι δεν θέλει να είναι στην κυβέρνηση, διότι θέλει να επιστρέψει στο Πανεπιστήμιο.

Πράγμα που ήταν δικαίωμά του και πιστεύω ότι λειτούργησε πάρα πολύ καλά, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης. Δεν το έκανε λοιπόν τότε και αν το έκανε, θα του λέγαμε ότι το κάνει προεκλογικά εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα του λέμε γιατί το κάνει μετεκλογικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Τι να κάνουμε; Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές, συνεπώς ας λουστεί τις συνέπειες της νίκης του.

Στελέχη τους ήταν αυτά που μιλούσαν με τους τρομοκράτες. Το Μαξίμου μπορεί να μην ξέρει, τα 30 άτομα που είναι μέσα στο Μαξίμου. Αλλά ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει για το ένα, δεν ξέρει για το άλλο… Δεν με ενδιαφέρει. Είτε το ένα συμβαίνει είτε το άλλο, οι ευθύνες του πρωθυπουργού είναι τεράστιες. Στην πρώτη περίπτωση, διότι αδιαφόρησε και αυτό έχει πολιτική σημασία και έπρεπε να επέμβει. Στη δεύτερη, διότι δεν τον ενημερώνουν, δεν τον υπολογίζουν, άρα δεν είναι πρωθυπουργός».

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
Το pitsirikidotnet.gr είναι ανεξάρτητο και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Υποστηρίξτε  τις διαφημίσεις μου της Google πατώντας στην εικόνα.. Ευχαριστώ.
°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

http://www.makeleio.gr/?p=477547