ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ…

wpid-wp-1448660696871.jpeg

Ο θάνατος του αντισμήναρχου Ολεγκ Πεσκόφ κατά την κατάρριψη του ρωσικού Σουκχόι από την Τουρκία…
έχει βυθίσει στο πένθος και την οργή όχι μόνο την οικογένεια του 45χρονου άντρα, αλλά και όλη τη Ρωσία.
Ο αδερφός του Πάβελ μίλησε για τον «ήρωα», όπως τον αποκαλούν πλέον στην πατρίδα του, που σκοτώθηκε στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας. «Ο Όλεγκ ονειρευόταν τον ουρανό από όταν ήταν μικρό παιδί, που έκανε συλλογή από αεροπλανάκια μοντελισμού», εξομολογείται για τον αδερφό του και συνεχίζει για τις πολύ δύσκολες στιγμές που περνά η οικογένειά του: «Η γυναίκα του κατα δυο παιδιά του, μια κόρη 16 ετών και ένας γιος 8 ετών, δεν μπορούν να πιστέψουν πως είναι νεκρός κι ακόμα ελπίζουν οι πληροφορίες αυτές να είναι λανθασμένες».

Οι Ρώσοι πενθούν τον αδικοχαμένο πιλότο

image

Ο Πάβελ Πεσκόφ είναι κι αυτός αντισμήναρχος, όπως ήταν ο αδερφός του και υπηρετεί στο Νοβοσιρμπίσκ, όπως μεταδίδουν οι Times της Σιβηρίας, στους οποίους μίλησε. «Τον είχα πρότυπο για τα πάντα, μπήκα στο στρατό κι εγώ εξαιτίας του. Είχε ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, πολέμησε στην Τσετσενία, η Συρία δεν ήταν η πρώτη του εμπλοκή σε πραγματική μάχη», λέει για τον Όλεγκ.
Τελευταία φορά που μίλησαν τα αδέρφια ήταν στις 14 Νοεμβρίου, λίγο πριν φύγει για τη Συρία. «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε πως τον στέλνουν εκεί για δυο μήνες», λέει ο Πάβελ φέρνοντας στη μνήμη του τις τελευταίες κουβέντες που αντάλλαξε με τον αδερφό του.
Μια ακόμα συγγενείς του λέει στην εφημερίδα: «Πολέμησε στον πόλεμο της Τσετσενίας, αγαπούσε τη Ρωσία και πέθανε γι” αυτήν. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη…»
Η σορός του Ολεγκ Πεσκόφ παραμένει στη Συρία και είναι άγνωστο το πότε θα ταφεί. Ο πρόεδρος Πούτιν τον τίμησε μετά θάνατον με την ανώτατη τιμή στη Ρωσία, το Χρυσό Αστέρι του Ηρωα.

image

http://fimotro.blogspot.com/2015/11/blog-post_8721.html